Product

Οι λωτοφάγοι

Product

Οι Μάγια

Οι μαγεμένοι

Κωδικός:
23621
Manufacturer: 
Description: 

"Οι μαγεμένοι" είναι ένα συναρπαστικό και αινιγματικό μυθιστόρημα τρόμου, αλλά συνάμα προκλητικό, ειρωνικό και αναπάντεχο, γραμμένο με τη μοναδική δεξιοτεχνία του Γκομπρόβιτς. Ξεπεσμένοι αριστοκράτες, ματαιόδοξοι και κοσμικοί αστοί, μηχανορράφοι υφισταμένοι, σοβαροί επιστήμονες, μάγοι, ωραίοι και σκοτεινοί νεαροί πρωταγωνιστούν σ' αυτό το γοτθικό μυθιστόρημα που η πλοκή του εξελίσσεται σ' έναν μεσαιωνικό πύργο, σ' ένα αρχοντικό ευγενών, στα νυχτερινά κέντρα και τα μοντέρνα ξενοδοχεία της Βαρσοβίας καθώς και σε γήπεδα του τένις.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Οι μαγεμένοι" είναι ένα συναρπαστικό και αινιγματικό μυθιστόρημα τρόμου, αλλά συνάμα προκλητικό, ειρωνικό και αναπάντεχο, γραμμένο με τη μοναδική δεξιοτεχνία του Γκομπρόβιτς. Ξεπεσμένοι αριστοκράτες, ματαιόδοξοι και κοσμικοί αστοί, μηχανορράφοι υφισταμένοι, σοβαροί επιστήμονες, μάγοι, ωραίοι και σκοτεινοί νεαροί πρωταγωνιστούν σ' αυτό το γοτθικό μυθιστόρημα που η πλοκή του εξελίσσεται σ' έναν μεσαιωνικό πύργο, σ' ένα αρχοντικό ευγενών, στα νυχτερινά κέντρα και τα μοντέρνα ξενοδοχεία της Βαρσοβίας καθώς και σε γήπεδα του τένις. Η ειλικρίνεια και το πάθος για το θέμα το κάνουν ένα από τα αριστουργήματα των μυθιστορημάτων τρόμου. Η ιδιοφυΐα του Γκομπρόβιτς ανατρέπει και μεταμορφώνει τα παραδοσιακά δεδομένα. Με θαυμαστή ανεμελιά υποκαθιστά το μύθο της φεουδαρχίας που ικανοποιεί τις φαντασιώσεις και γεύεται τα δηλητήριά τους με τον προσωπικό του μύθο: ανωριμότητα, δυϊσμός, αγάπη-μίσος, απώθηση, κατοχή, ερωτισμός και ενοχή.
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-211-095-3
Book pages: 
376
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βιτόλντ Γκομπρόβιτς, γιος Πολωνών ευγενών, γεννήθηκε το 1904 στο Μαλοσύτσε. Το 1915 η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στη Βαρσοβία, όπου ο Γκομπρόβιτς φοίτησε στο γυμνάσιο και μετά στη Νομική Σχολή. Το 1926, πηγαίνει στη Γαλλία για μεταπτυχιακές σπουδές, ωστόσο ανακαλύπτει ότι τον ενδιαφέρουν ελάχιστα. Έτσι μένει ένα χρόνο στο Παρίσι και έξι μήνες στα Πυρηναία. Επιστρέφοντας στη Βαρσοβία το 1927, εργάζεται μέχρι το 1934 ως γραμματέας στο Πρωτοδικείο και το Εφετείο της πόλης, ενώ παράλληλα επιχειρεί τα πρώτα του λογοτεχνικά βήματα. Εκδίδει τα πρώτα του διηγήματα με τον τίτλο "Μνήμες από την εποχή της ανωριμότητας" (1933) και το θεατρικό έργο "Υβόννη, πριγκίπισσα της Βουργουνδίας" (1935). Συνεργάζεται ως κριτικός σε διάφορες εφημερίδες της Βαρσοβίας και το 1937 δημοσιεύει το μυθιστόρημα "Φερντυντούρκε" (στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ερατώ), που τον φέρνει στην πρώτη γραμμή της νέας πολωνικής λογοτεχνίας. Η έκρηξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το καλοκαίρι του 1939 -εποχή που δημοσιεύεται στον πολωνικό τύπο το μυθιστόρημά του "Οι μαγεμένοι"- βρίσκει τον Γκομπρόβιτς να ταξιδεύει για το Μπουένος Άιρες, απ' όπου δεν θα επιστρέψει. Θα μείνει εκεί είκοσι τέσσερα χρόνια και θα δημιουργήσει το σύνολο σχεδόν του έργου του, το οποίο από το 1950 εκδίδεται στα πολωνικά, πρώτα στο Παρίσι και μετά στην Πολωνία: "Υπερ-Ατλαντικός και Γάμος" (1950), "Ημερολόγιο" (1957-1966), "Η πορνογραφία" (1960), "Κόσμος" (1965), "Οπερέτα" (1966). Το 1963 επιστρέφει στην Ευρώπη. Εγκαθίσταται οριστικά στη Βανς, στη Νότια Γαλλία, όπου και πεθαίνει το 1969. Το 1967 του απονέμεται το Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνίας "Φορμεντόρ".

Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-211-095-3
Book pages: 
376
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο