Product

Οι νησίδες Ίμια στο Αιγαίο πέλαγος

Product

Οι νικημένοι

Οι νησίδες του καινούριου

Κωδικός:
90691
Description: 

Οι "Νησίδες του καινούριου" είναι ένα βιβλίο για τον Ελληνισμό στον 21ο αιώνα. Ο συγγραφέας του, δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, κάνει μια αποτίμηση της χρονιάς που έφυγε, αλλά καταθέτει και τις σκέψεις του για το μέλλον που έρχεται.

14,86 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι "Νησίδες του καινούριου" είναι ένα βιβλίο για τον Ελληνισμό στον 21ο αιώνα. Ο συγγραφέας του, δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, κάνει μια αποτίμηση της χρονιάς που έφυγε, αλλά καταθέτει και τις σκέψεις του για το μέλλον που έρχεται. Γράφει για το πολύτιμο αποθεματικό που σωρεύτηκε για τη χώρα, για τα συναισθήματα που μας κληροδότησε το 2004, διερευνά την μετέλιξη της εθνικής μας ταυτότητας μέσα από τα γεγονότα (Ολυμπιάδα, EURO) και θέτει ερωτήματα: Ποιοι είμαστε; Πως αυτό-τοποθετούμαστε στο νέο κόσμο; Ποια είναι η καλύτερη εθνική στρατηγική; Ο βίαιος εκσυγχρονισμός και η δημιουργική σύνθεση της παράδοσης με τα σύγχρονα ρεύματα ιδεών; Ποιο είναι το στοίχημα για τον Ελληνισμό τον 21o αιώνα; O συγγραφέας, όπως υπογραμμίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης που προλογίζει το βιβλίο, δίνει τις δικές του απαντήσεις στα ερωτήματα. Θεωρεί το 2004 ως αρχή ενός νέου ξεκινήματος για τον Ελληνισμό, ο οποίος έχει μπροστά του προκλήσεις να αντιμετωπίσει. Η ενσωμάτωση των μεταναστών, η αξιοποίηση του όπλου της Ορθοδοξίας, η προώθηση των ελληνικών γραμμάτων (ιδίως στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης) και η αξιοποίηση της Ολυμπιακής κληρονομιάς είναι μερικά από τα στοιχήματα που θα κερδίσουμε ως έθνος αν επιδείξουμε την απαιτούμενη προσαρμοστικότητα. Ο συγγραφέας είναι αισιόδοξος γιατί, όπως πιστεύει στις "Νησίδες του καινούριου", γεννάται ένα νέο ρεύμα σκέψης που προωθεί την συλλογικότητα αντί του ατομισμού, τη λογική αντί του θυμού, τη συνεργασία αντί του αυτοσχεδιασμού. Στην εμπροσθοφυλακή αυτού του ρεύματος έχει μπει η νέα γενιά, η οποία έχει προσπεράσει τις κυρίαρχες ελίτ και τροφοδοτεί το έθνος με τον δυναμισμό της.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-08-0345-5
Book pages: 
119
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Μανώλης Κοττάκης γεννήθηκε στην Αίγινα το 1968. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Νομικών "για τη Δημοκρατία και τη Νομοθέτηση". Σήμερα είναι αρθρογράφος της εφημερίδας "Δημοκρατία", σχολιαστής στο περιοδικό "Επίκαιρα" και στο ραδιοφωνικό σταθμό 9,84. Διετέλεσε:
- Aρχισυντάκτης πολιτικού του "Ελεύθερου Τύπου" (2006-2009).
- Aρχισυντάκτης πολιτικού της "Απογευματινής" (2002-2006).
- Στέλεχος της Δημόσιας Tηλεόρασης (ΝΕΤ) από το 2004 έως το 2010. Παρουσίαzε την εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή "Άλλη Όψη".
- Στέλεχος του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5 (2007-2009).
Μέλος της ΕΣΗΕΑ. Το 1996 βραβεύθηκε από το ίδρυμα Παραγωγής και Δημοσιογραφίας "Α. Μπότση" ως καλύτερος νέος δημοσιογράφος. Εργάστηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή" από το 1993, καλύπτοντας ρεπορτάζ των Υπουργείων Μεταφορών, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης. Διετέλεσε προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου Θράκης της Γενικής Γραμματείας Τύπου (1991-1993), καθώς και Σύμβουλος Επικοινωνίας του Δημάρχου Πειραιά Χρήστου Αγραπίδη (2000-2002). Εργάστηκε ως ανταποκριτής του ΑΠΕ στη Θράκη (1990-1993), ενώ ήταν αντιπρόεδρος της Τριμελούς Επιτροπής Προγράμματος του Περιφερειακού Σταθμού της ΕΡΑ στην Κομοτηνή. Την ίδια περίοδο ήταν εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής "Κώστας Βάρναλης" και εκπρόσωπος των φοιτητών στη Σύγκλητο. Ιδρυτικό μέλος του πρώτου σταθμού ελεύθερης ραδιοφωνίας στη Θράκη (1987, Ρ/Σ "Παρεμβολή"). Διδάσκει πολιτικό ρεπορτάζ στη δημοσιογραφική σχολή του ΙΕΚ "ΑΚΜΗ". Έκανε τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία στις εφημερίδες "Αλήθεια" Αίγινας και "Χρόνος" Κομοτηνής. ­Συγγραφέας των βιβλίων: "Θράκη, η Μειονότητα Σήμερα" (2000, εκδόσεις Λιβάνη), "Νησίδες του Καινούργιου" (2005, εκδόσεις Ι. Σιδέρης), "Κόντρα στις Δικτατορίες των Μετριοτήτων" (2007, εκδόσεις Ι. Σιδέρης) και "Ηγεσίες" (2008, εκδόσεις Λιβάνη). Συμμετείχε στον ομαδικό τόμο "Αγώνας Ιδεών "με κείμενα για την Κεντροδεξιά, που επιμελήθηκε η Μαριέττα Γιαννάκου (2010, εκδόσεις Παπαζήση). Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Βίβιαν Μπενέκου.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-08-0345-5
Book pages: 
119
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο