Product

Οι παίκτες του Τιτάνα

Product

Οι Παλαιολόγοι

Οι παλαιοί Ανωγειανοί

Κωδικός:
121633
Manufacturer: 
Description: 

Στο βιβλίο "Οι παλαιοί Ανωγειανοί - τρόπος ζωής και αγώνες κατά της Τουρκοκρατίας" περιγράφονται η ζωή και η δράση των κατοίκων του χωριού Ανώγεια Μυλοποτάμου Κρήτης, κυρίως κατά το 19ο και τις αρχές του 20ου αιώνα.

13,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο βιβλίο "Οι παλαιοί Ανωγειανοί - τρόπος ζωής και αγώνες κατά της Τουρκοκρατίας" περιγράφονται η ζωή και η δράση των κατοίκων του χωριού Ανώγεια Μυλοποτάμου Κρήτης, κυρίως κατά το 19ο και τις αρχές του 20ου αιώνα. Οι ορεσίβιοι αυτοί κρητικοί, μια ξεχωριστή κοινωνία υπερήφανων, γενναίων και σεμνών ανθρώπων, ακολουθώντας με σεβασμό τους άγραφους νόμους που διαμόρφωσαν μέσα στο χρόνο οι σοφοί γέροντες (κεφαλές του χωριού), κατόρθωσαν να επιτύχουν ένα υψηλό επίπεδο ατομικής, οικογενειακής και κοινωνικής συμπεριφοράς, ν’ αγωνιστούν με ηρωισμό και συνέπεια και να συμβάλουν αποφασιστικά στην απελευθέρωση της Κρήτης και άλλων υποδουλωμένων περιοχών της Ελλάδας. Οι σημερινοί Ανωγειανοί, παρά τις αρνητικές επιδράσεις του κλίματος χαλαρότητας που υπάρχει δυστυχώς στη χώρα μας, εξακολουθούν στην πλειονότητά τους να διατηρούν τα ιδανικά των προγόνων τους (υπερηφάνεια, φιλοξενία, φιλοδοξία) και να στηρίζουν τις ουσιαστικές αξίες της ζωής.
Subtitle: 
Τρόπος ζωής και αγώνες κατά της Τουρκοκρατίας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-306-595-1
Book pages: 
351
Book Dimensions: 
23χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ορέστης Μανούσος γεννήθηκε στα Ανώγεια Κρήτης. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στην Παθολογία και Γαστρεντερολογία σε Νοσοκομεία του Λονδίνου, της Οξφόρδης και της Νέας Υόρκης. Έχει τον τίτλο του Διδάκτορος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (D. Phil) και του Ομότιμου Καθηγητού της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει γράψει τα ιατρικά συγγράμματα "Εισαγωγή στην Κλινική Ιατρική" με τον καθηγητή Θεόδωρο Μουντοκαλάκη, "Η ανοσολογία των εντεροπαθειών" με την καθηγήτρια Ιωάννα Οικονομίδου, καθώς και το βιβλίο με τίτλο "Κολίτιδες και "Κολίτιδες"". Επίσης έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις για θέματα παθήσεων του πεπτικού συστήματος. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων σχετικών με την ιστορία της Κρήτης ("Ο γιος της Ζαχαρένιας", "Οι παλαιοί Ανωγειανοί", "Ευμενία: Βίος και Πολιτεία της Κρητικιάς Σουλτάνας Ευμενίας Βεργίτση").

Subtitle: 
Τρόπος ζωής και αγώνες κατά της Τουρκοκρατίας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-306-595-1
Book pages: 
351
Book Dimensions: 
23χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο