Product

Οι πολιτικοί θεσμοί σε κρίση 1922-1974

Product

Οι πολιτικοστρατηγικές επιπτώσεις από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης στις τρεις ανεξάρτητες Δημοκρατίες του Καυκάσου

Οι πολιτικοί της Μαγνησίας

Κωδικός:
121541
Description: 

Μέχρι σήμερα υπάρχει μεγάλο κενό στην ελληνική, ιστορική και πολιτική, βιβλιογραφία για θέματα που σχετίζονται με την τοπική πολιτική ιστορία, με τη ζωή και τη δράση σημαντικών και λιγότερο σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων μέσα στα πλαίσια του νεοελληνικού κράτους και των αντιπροσωπετικών δημοκρατικών του θεσμών. Έτσι η μελέτη της τοπικής πολιτικής ιστορίας ιδιαίτερα σε επίπεδο νομού καθίσταται δυσχερής.

18,35 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μέχρι σήμερα υπάρχει μεγάλο κενό στην ελληνική, ιστορική και πολιτική, βιβλιογραφία για θέματα που σχετίζονται με την τοπική πολιτική ιστορία, με τη ζωή και τη δράση σημαντικών και λιγότερο σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων μέσα στα πλαίσια του νεοελληνικού κράτους και των αντιπροσωπετικών δημοκρατικών του θεσμών. Έτσι η μελέτη της τοπικής πολιτικής ιστορίας ιδιαίτερα σε επίπεδο νομού καθίσταται δυσχερής. Προσπαθώντας να γνωρίσω το ιστορικό πολιτικό παρελθόν του τόπου μου, της Μαγνησίας, συγκέντρωσα πλήθος ιστορικών και άλλων στοιχείων, τα οποία φέρνω στη δημοσιότητα γνωρίζοντας αυτό το βιβλιογραφικό κενό και κρίνοντας ότι θα είναι χρήσιμα και ενδιαφέροντα όχι μόνο για τους σημερινούς πολιτικούς του τόπου, για τους μελετητές της θεσσαλικής ιστορίας, αλλά και για κάθε φιλέρευνο αναγνώστη.
Subtitle: 
Ιστορική αναδρομή
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-14-1555-6
Book pages: 
376
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γεώργιος Σούρλας γεννήθηκε σιο Βελεστίνο Μαγνησίας. Χειρουργός, Οφθαλμίατρος, Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εκλεγεί Βουλευτής εννιά φορές με τη Νέα Δημοκρατία. Την περίοδο 1990 - 1992 διετέλεσε Υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το 2004 εξελέγη Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και το 2007 Α΄ Αντιπρόεδρος. Την περίοδο 2012 - 2015 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Είναι Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας "Ρήγας Βελεστινλής".

Subtitle: 
Ιστορική αναδρομή
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-14-1555-6
Book pages: 
376
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο