Product

Οι τεχνολογίες της πληροφορίας και των επικοινωνιών στην ειδική αγωγή

Product

Οι τεχνολογίες της πληροφορίας και των επικοινωνιών στην προσχολική εκπαίδευση

Οι τεχνολογίες της πληροφορίας και των επικοινωνιών στην εκπαίδευση

Κωδικός:
141152
Manufacturer: 
Description: 

Στο παρόν βιβλίο επιχειρούμε να πραγματοποιήσουμε μια βιβλιογραφική ανασκόπηση τόσο της ελληνικής όσο και της διεθνούς βιβλιογραφίας - έντυπης και ψηφιακής - στο φλέγον θέμα της εισαγωγής και ενσωμάτωσης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση.

Απευθύνεται σε όλους εκείνους (εκπαιδευτικούς, φοιτητές, επιμορφωτές αλλά και γενικότερα σε άτομα με ενδιαφέρον για το χώρο της εκπαίδευσης), οι οποίοι επιζητούν να λάβουν μια άμεση εικόνα για τις διάφορες απόψεις και τα μοντέλα που σχετίζονται με την εισαγωγή των ΤΠΕ στην εκπαίδευση.

13,69 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο παρόν βιβλίο επιχειρούμε να πραγματοποιήσουμε μια βιβλιογραφική ανασκόπηση τόσο της ελληνικής όσο και της διεθνούς βιβλιογραφίας - έντυπης και ψηφιακής - στο φλέγον θέμα της εισαγωγής και ενσωμάτωσης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση. Απευθύνεται σε όλους εκείνους (εκπαιδευτικούς, φοιτητές, επιμορφωτές αλλά και γενικότερα σε άτομα με ενδιαφέρον για το χώρο της εκπαίδευσης), οι οποίοι επιζητούν να λάβουν μια άμεση εικόνα για τις διάφορες απόψεις και τα μοντέλα που σχετίζονται με την εισαγωγή των ΤΠΕ στην εκπαίδευση. Οι συγγραφείς προτρέπουν οποιονδήποτε θα ήθελε να προβεί σε μια εκ βαθέων μελέτη των θεωριών και απόψεων για τα τεκταινόμενα στο χώρο της εισαγωγής των ΤΠΕ στην εκπαίδευση να συμβουλευτεί τον βιβλιογραφικό οδηγό που παρατίθεται ως παράρτημα ΙΙΙ στο τελευταίο τμήμα του βιβλίου. Αναφορικά με τη διάρθρωση της ύλης του βιβλίου, αυτή αποτελείται από δύο μέρη. Το Α΄μέρος επικεντρώνεται στο θεωρητικό μέρος της ένταξης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση (θεωρίες μάθησης, κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικού λογισμικού κ.ά.), ενώ το Β΄μέρος με τα προβλήματα που συναντά η ένταξη των ΤΠΕ στο εκπαιδευτικό σύστημα. Επιχειρείται επίσης μια αξιολόγηση της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών που έχει λάβει χώρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ελένη Μαράκη - Σταμάτης Παπαδάκης
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-299-684-6
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ελένη Μαράκη είναι απόφοιτη της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει διετή μετεκπαίδευση στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στο "Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας" του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και υποψήφια διδάκτωρ της σχολής επιστημών της αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε γνωστά επιστημονικά περιοδικά και είναι υπεύθυνη ύλης του εκπαιδευτικού περιοδικού "Σύγχρονοι Προσανατολισμοί στην Εκπαίδευση". Υπηρέτησε ως δασκάλα σε όλους τους τύπους των δημοτικών σχολείων και αρκετά χρόνια σε τμήματα ένταξης. Είναι μέλος της Επιτροπής Επιμόρφωσης του Νομού Ηρακλείου για το έργο "Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών στην εκπαίδευση" του ΥΠΕΠΘ. Έχει επιλεγεί υπεύθυνη εκπαίδευσης, για το Νομό Ηρακλείου, του προγράμματος "Εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης σε Εργαζόμενους Μετανάστες ΙΙΙ", του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Από το 2007 είναι σχολική σύμβουλους της 7ης περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-299-684-6
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο