Product

Οι τοιχογραφίες του καθολικού

Product

Οι τοιχογραφίες του ναού της Κοίμησης Θεοτόκου στην Επισκοπή Ευρυτανίας

Οι τοιχογραφίες του Μεγάρου της Βουλής

Κωδικός:
135755
Description: 

Στο λεύκωμα αυτό ο καθηγητής Μιλτιάδης Παπανικολάου, παρουσιάζει τις τοιχογραφίες που σώζονται στο Μέγαρο της Βουλής, καλλιτεχνικές δημιουργίες που φιλοτεχνήθηκαν την περίοδο της ανοικοδόμησης του κτηρίου ως ανακτόρου του Όθωνα.

25,24 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο λεύκωμα αυτό ο καθηγητής Μιλτιάδης Παπανικολάου, παρουσιάζει τις τοιχογραφίες που σώζονται στο Μέγαρο της Βουλής, καλλιτεχνικές δημιουργίες που φιλοτεχνήθηκαν την περίοδο της ανοικοδόμησης του κτηρίου ως ανακτόρου του Όθωνα. Παράλληλα, στο έργο παρουσιάζεται το καλλιτεχνικό κλίμα της εποχής που επηρεαζόταν από τα κινήματα του ρομαντισμού και του φιλελληνισμού. Η β΄έκδοση του λευκώματος (η πρώτη εξαντλημένη έκδοση είχε τον τίτλο: Η Εικονογράφηση του Μεγάρου της Βουλής) παρουσιάζει τις τοιχογραφίες του Μεγάρου μετά τις εργασίες αποκατάστασης που πραγματοποιήθηκαν το 2003, καθώς και εκτενή αναφορά στις εργασίες συντήρησης της τοιχογραφικής διακόσμησης του κτηρίου.
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6757-03-Χ
Book pages: 
128
Book Dimensions: 
24χ30
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο

Ο Μιλτιάδης Παπανικολάου σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. Με υποτροφία του IΚΥ συνέχισε τις σπουδές του στην Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Alexander von Humboldt και έχει ασχοληθεί με την ελληνική και ευρωπαϊκή τέχνη του 190υ και του 200ύ αιώνα. Οργάνωσε πολλές εκθέσεις. Είναι καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και διευθυντής του Κ.Μ.Σ.Τ.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6757-03-Χ
Book pages: 
128
Book Dimensions: 
24χ30
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο