Product

Ολυμπία

Product

Ολυμπία και Ολύμπια

Ολυμπία

Κωδικός:
146659
Description: 

"Έχουν και οι τόποι τη μοίρα τους. Στις απόμερες πλαγιές του Παρνασσού ο Απόλλων συγκέντρωσε τους Έλληνες στην αμφικτιονία του και χρησμοδοτούσε και στους Έλληνες και στους βαρβάρους. Σε μιαν άλλη απόμερη γωνιά της ελληνικής γης, στη δυτική Πελοπόννησο, ρίζωσε για πάντα η ιδέα του αθλητισμού και άπλωσε στην οικουμένη όλη το όνομα του τόπου: Ολυμπία."

Μανόλης Ανδρόνικος

Ο οδηγός περιλαμβάνει τις ενότητες:
- Η Ολυμπία
- Το μουσείο
- Κάτοψη και αναπαραστάσεις
- Οι εικόνες

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Έχουν και οι τόποι τη μοίρα τους. Στις απόμερες πλαγιές του Παρνασσού ο Απόλλων συγκέντρωσε τους Έλληνες στην αμφικτιονία του και χρησμοδοτούσε και στους Έλληνες και στους βαρβάρους. Σε μιαν άλλη απόμερη γωνιά της ελληνικής γης, στη δυτική Πελοπόννησο, ρίζωσε για πάντα η ιδέα του αθλητισμού και άπλωσε στην οικουμένη όλη το όνομα του τόπου: Ολυμπία." Μανόλης Ανδρόνικος Ο οδηγός περιλαμβάνει τις ενότητες: - Η Ολυμπία - Το μουσείο - Κάτοψη και αναπαραστάσεις - Οι εικόνες
Subtitle: 
ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-469-533-9
Book pages: 
128
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο

Ο Mανόλης Aνδρόνικος, Έλληνας Αρχαιολόγος, γεννήθηκε στην Προύσα τον Οκτώβριο του 1919. Αργότερα με την οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Aθηνών. Αργότερα έγινε καθηγητής Kλασικής Aρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1952. Συμπλήρωσε τις σπουδές του στην Οξφόρδη με τον Sir John D. Beazley (1954-1955). Υπηρέτησε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία. Το 1957 εξελέγη υφηγητής της Αρχαιολογίας (Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), το 1961 έκτακτος καθηγητής της Β' έδρας Αρχαιολογίας και το 1964 τακτικός καθηγητής στην ίδια έδρα.
Ήταν παντρεμένος με την Ολυμπία Kακουλίδου. Αγαπούσε ιδιαίτερα τις τέχνες και τα γράμματα. Διάβαζε πολύ και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του σύλλογου «Η τέχνη».
Πραγματοποίησε πολλές ανασκαφικές έρευνες στην Βέροια, την Νάουσα, το Κιλκίς, την Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη αλλά το κύριο ανασκαφικό του έργο συγκεντρώθηκε στην Βεργίνα, όπου ανέσκαψε το σημαντικότατο νεκροταφείο τύμβων των γεωμετρικών χρόνων και συνέχισε σε συνεργασία με τον Γ. Μπακαλάκη την ανασκαφή του ελληνιστικού ανακτόρου που είχε αρχίσει το 1937 ο Κ. Α. Ρωμαίος. Η κορυφαία στιγμή της καριέρας του θεωρείται η 8η Νοεμβρίου 1977, όταν στην Βεργίνα έφερε στο φως ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία, τον βασιλικό τάφο του Φιλίππου του Β' βασιλιά της Μακεδονίας. Ο τάφος ήταν ασύλλητος με ανεκτίμητα ευρήματα. Αυτή ήταν και μία από τις μεγάλες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Μανόλης Ανδρόνικος πέθανε στις 30 Μαρτίου 1992.

Subtitle: 
ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-469-533-9
Book pages: 
128
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο