Product

Ολυμπιακοί αγώνες: Η γέννηση, η αναβίωση, η επιστροφή

Product

Ολυμπιακοί Αγώνες. Η Πελοπόννησσος στο στίβο της δόξας

Ολυμπιακοί Αγώνες. Αθήνα

Κωδικός:
100295
Manufacturer: 
Description: 

Η μελέτη του αγωνιστικού φαινομένου αποτελεί κλειδί για την κατανόηση του τρόπου ζωής στην αρχαία Αθήνα.

37,09 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η μελέτη του αγωνιστικού φαινομένου αποτελεί κλειδί για την κατανόηση του τρόπου ζωής στην αρχαία Αθήνα. Η καθημερινή επίπονη άσκηση των εφήβων στο γυμνάσιο σμίλεψε τη νεολαία του "κλεινού άστεως" με το πρότυπο του ελεύθερου ανθρώπου, ικανού να στοχάζεται, να μάχεται κατά των βαρβάρων και να καταξιώνεται στο στάδιο. Ευκαιρίες για αθλητικό συναγωνισμό έδινε ένα πλήθος γιορτών που συνοδεύονταν από αγώνες, στο ?στυ και σε διάφορες κώμες της Αττικής, με κορύφωση τα περίλαμπρα Παναθήναια. Ακόμη και οι θεατρικές παραστάσεις ήταν μια καλά οργανωμένη αγωνιστική εκδήλωση. Επιστέγασμα της αθηναϊκής αθλητικής δραστηριότητας ήταν η κατάκτηση του κότινου στους Ολυμπιακούς Αγώνες από αθλητές, οι οποίο έγραψαν το δικό τους έπος στο στάδιο και τον ιππόδρομο της Ολυμπίας. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού πλήθος τόπων, μνημείων, αρχαιολογικών χώρων της Αττικής γης μας διηγούνται την άγνωστη αθλητική ιστορία τους, πλεγμένη με μύθους, ιστορικά γεγονότα και αξεπέραστα πολιτιστικά επιτεύγματα. Ακόμη, Αθηναίοι ολυμπιονίκες, άλλοι κορυφαία πολιτικά πρόσωπα κι άλλοι απλοί σκαπανείς του ολυμπισμού, μας διηγούνται τις συγκλονιστικές αγωνιστικές μαρτυρίες τους από το στίβο της Ιερής Άλτης, κι ακόμη από τα Παναθήναια, τα Ελευσίνια, τα Θησεία... Στην Αθήνα συναντιέται το μέγιστο σύγχρονο πολιτιστικό γεγονός της οικουμένης, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με την πολυτιμότερη πολιτιστική παρακαταθήκη της ανθρωπότητας. Η παρούσα έκδοση αναδεικνύει αυτήν την ευτυχή ιστορική συγκυρία.
Subtitle: 
Το αγωνιστικό πνεύμα στο κλείνον άστυ. Αρχαίοι Αθηναίοι ολυμπιονίκες
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-87674-1-5
Book pages: 
162
Book Dimensions: 
23χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Μενέλαος Χρόνης γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1963. Αποφοίτησε το 1986 από το τμήμα Κλασικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό τύπο για θέματα ιστορικά, λογοτεχνικά, εκπαιδευτικά, οικολογικά κ.ά.
Το 2000 εκδόθηκε από τις "Ειδικές Εκδόσεις Λαμπρόπουλος" το βιβλίο του "Ολυμπιακοί Αγώνες. 28 αιώνες ιστορία - αθλητισμός - πολιτισμός", το οποίο κυκλοφόρησε και στην αγγλική γλώσσα το 2003. Την ίδια χρονιά εκδόθηκε από τις εκδόσεις "Φηγός" το βιβλίου του "Ολυμπιακοί Αγώνες και ελληνισμός. Ήπειρος" Κυκλοφόρησε το τέταρτο βιβλίο του της σειράς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τίτλο: " Ολυμπιακοί αγώνες. Αθήνα. Το αγωνιστικό πνεύμα στο κλείνον άστυ".

Subtitle: 
Το αγωνιστικό πνεύμα στο κλείνον άστυ. Αρχαίοι Αθηναίοι ολυμπιονίκες
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-87674-1-5
Book pages: 
162
Book Dimensions: 
23χ24
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο