Product

Ομοιοπαθητική και περιοδικός πίνακας

Product

Ομοιοπαθητική, η μεγάλη πρόκληση για την ιατρική

Ομοιοπαθητική φιλοσοφία και Ιπποκρατική ιατρική

Κωδικός:
96209
Manufacturer: 
Description: 

[...] Ο Άνθρωπος, η Φύση, η Ασθένεια, ο Ιατρός και η Θεραπεία περιγράφονται και εξηγούνται με ένα μοναδικό τρόπο που, εκτός του ότι δημιουργεί σύγχρονη σχολή σκέψης, δίνει την θεωρητική βάση για μια ιδιοσυγκρασιακή ομοιοπαθητική προσέγγιση, χρήσιμη για κάθε έναν που ενδιαφέρεται να αποκωδικοποιήσει την καθημερινή ανθρώπινη συμπεριφορά. Σε αυτό το βιβλίο, όλοι θα βρουν ένα κομμάτι του εαυτού τους, όλοι θα έχουν την ευκαιρία κάτι να μάθουν και να επιβεβαιώσουν για πολλοστή φορά, ότι ο Έλληνας ιατρός και φιλόσοφος Ιπποκράτης είναι διαχρονικός και το πνεύμα του αθάνατο.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

[...] Ο Άνθρωπος, η Φύση, η Ασθένεια, ο Ιατρός και η Θεραπεία περιγράφονται και εξηγούνται με ένα μοναδικό τρόπο που, εκτός του ότι δημιουργεί σύγχρονη σχολή σκέψης, δίνει την θεωρητική βάση για μια ιδιοσυγκρασιακή ομοιοπαθητική προσέγγιση, χρήσιμη για κάθε έναν που ενδιαφέρεται να αποκωδικοποιήσει την καθημερινή ανθρώπινη συμπεριφορά. Σε αυτό το βιβλίο, όλοι θα βρουν ένα κομμάτι του εαυτού τους, όλοι θα έχουν την ευκαιρία κάτι να μάθουν και να επιβεβαιώσουν για πολλοστή φορά, ότι ο Έλληνας ιατρός και φιλόσοφος Ιπποκράτης είναι διαχρονικός και το πνεύμα του αθάνατο. Γι' αυτό, το βιβλίο τούτο απευθύνεται σε όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους και όχι μόνο σε ιατρούς.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7083-66-0
Book pages: 
347
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο ιατρός Σπύρος Διαμαντίδης γεννήθηκε το 1948 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Στο 5ο έτος της ιατρικής διαπίστωσε ότι η αλλοπαθητική ιατρική δεν κάλυπτε απόλυτα τις προσδοκίες του. Για τέσσερα χρόνια ταξίδεψε στην Αμερική, την Αφρική, την Κίνα, την Ιαπωνία και όπου αλλού τον οδηγούσε η αναζήτηση της ολιστικής ιατρικής άποψης και ερεύνησε σπουδάζοντας όλες τις γνωστές ιατρικές πρακτικές. Κάλυπτε τα έξοδά του ως φωτογράφος, πουλώντας φωτογραφίες του και ως ζωγράφος, πουλώντας τα πορτρέτα που ζωγράφιζε. Τελικά ανακάλυψε την ομοιοπαθητική στη Γενεύη από τον μετέπειτα καθηγητή του Pierre Schmidt. Σπούδασε την ομοιοπαθητική κοντά στους διασημότερους καθηγητές της εποχής του και το 1976 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου αφοσιώθηκε στην επιστήμη του. Η πορεία του ήταν γρήγορα ανοδική λόγω της εκπληκτικής αποτελεσματικότητας του ιατρικού του έργου. Το 1985 ίδρυσε δική του σχολή ομοιοπαθητικής και το παγκόσμιο κέντρο ομοιοπαθητικής, με τρεις χιλιάδες μαθητές ιατρούς, φαρμακοποιούς, οδοντιάτρους και κτηνίατρους. Προσκαλείται και διδάσκει στις πιο αξιόλογες σχολές ομοιοπαθητικής διεθνώς. Το 1995 αντιμετώπισε εξοντωτική επίθεση ψευδών κατηγοριών από επαγγελματικούς ανταγωνιστές του και μετά από οκτώ χρόνια δικαστικών αγώνων και 28 αθωώσεις, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες και συνεχίζει το ιατρικό έργο του.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7083-66-0
Book pages: 
347
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο