Product

Ονόματα, επώνυμα, παρατσούκλια

Product

Ονόματα: Ονοματολογικά Κυκλάδων

Ονόματα: 30 κάρτες

Κωδικός:
133533
Manufacturer: 
Description: 

Οι λέξεις είναι φορείς πολιτισμού, κουβαλούν φορτία ιστορίας, που ζητούν ανίχνευση, προκαλούν διερεύνηση. Γλώσσες με μακρά παράδοση και υψηλές πολιτιστικές επιδόσεις, όπως η ελληνική, διαθέτουν ένα εκτεταμένο, πλούσιο και πολλαπλά ενδιαφέρον λεξιλόγιο.

Έτσι, η περιπλάνηση στον κόσμο των λέξεων είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική και γοητευτική υπόθεση. Η περιπλάνηση στον κόσμο των ονομάτων έχει ένα παραπάνω χαρακτήρα: αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο, άσκηση αυτογνωσίας.

5,09 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι λέξεις είναι φορείς πολιτισμού, κουβαλούν φορτία ιστορίας, που ζητούν ανίχνευση, προκαλούν διερεύνηση. Γλώσσες με μακρά παράδοση και υψηλές πολιτιστικές επιδόσεις, όπως η ελληνική, διαθέτουν ένα εκτεταμένο, πλούσιο και πολλαπλά ενδιαφέρον λεξιλόγιο. Έτσι, η περιπλάνηση στον κόσμο των λέξεων είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική και γοητευτική υπόθεση. Η περιπλάνηση στον κόσμο των ονομάτων έχει ένα παραπάνω χαρακτήρα: αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο, άσκηση αυτογνωσίας. Με όχημα, λοιπόν, την ετυμολογία -την επιστημονική αναζήτηση της καταγωγής των λέξεων, της αρχικής ρίζας και της πρώτης σημασίας τους ας παρακολουθήσουμε τη γέννηση και την ιστορική διαδρομή των ονομάτων και ας βρεθούμε κοντά στη μυστική ουσία τους.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-87921-1-8
Book Dimensions: 
16χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-87921-1-8
Book Dimensions: 
16χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο