Product

Ορθόδοξα μηνύματα

Product

Ορθόδοξες δραστηριότητες 1

Ορθόδοξες αδελφότητες και συναδελφικοί ναοί στην Κέρκυρα 15ος-19ος αι.

Κωδικός:
91823
Description: 

Με τούτη την εργασία δεν επιχειρείται η συνεξέταση δύο διαφορετικών πραγμάτων. Τα επιμέρους στοιχεία του τίτλου εκφράζουν τα κύρια χαρακτηριστικά της μίας και της αυτής πραγματικότητας, η οποία, έχοντας ως κυρίαρχο και θεμελιώδες στοιχείο της τον ναό, εκφράζεται ως προς τα πρόσωπα που την αποτελούν με τη μορφή της αδελφότητας.

26,60 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με τούτη την εργασία δεν επιχειρείται η συνεξέταση δύο διαφορετικών πραγμάτων. Τα επιμέρους στοιχεία του τίτλου εκφράζουν τα κύρια χαρακτηριστικά της μίας και της αυτής πραγματικότητας, η οποία, έχοντας ως κυρίαρχο και θεμελιώδες στοιχείο της τον ναό, εκφράζεται ως προς τα πρόσωπα που την αποτελούν με τη μορφή της αδελφότητας. Στην εργασία επιχειρείται η συστηματική εξέταση του θεσμού των αδελφοτήτων - που αποτελεί την κύρια μορφή θρησκευτικής συσσωμάτωσης στον ξενοκρατούμενο επτανησιακό χώρο -στην κερκυραϊκή του εκδοχή και σε όλη τη διάρκεια της ύπαρξής του, από τότε δηλαδή που άφησε τα πρώτα χνάρια του στις πηγές έως την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, που σήμανε την έναρξη της σταδιακής του εξαφάνισης.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-351-571-Χ
Book pages: 
740
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σπύρος Καρύδης γεννήθηκε στον Άγιο Προκόπιο της Κέρκυρας το 1962. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εκκλησιαστική ιστορία στο Πανεπιστήμιο S. Thomae Aquinatis in Urbe, Τμήμα Οικουμενικο-πατερικής Ελληνο-βυζαντινής Θεολογίας "San Nicola" του Bari, απ' όπου έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα. Είναι διδάκτορας του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Οι μελέτες του αναφέρονται στην εκκλησιαστική ιστορία του ελληνικού χώρου, κυρίως κατά την περίοδο των ξένων κυριαρχιών, στην προσωπογραφία, στη βιβλιογραφία και στην έκδοση ιστορικών πηγών. Εργάζεται ως θεολόγος καθηγητής στο 2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών, από το 2003.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-351-571-Χ
Book pages: 
740
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο