Product

Ο Έλλην πάπας Αλέξανδρος Ε΄. Το Βυζάντιο και η εν Βασιλεία σύνοδος

Product

Ο Έλληνας Gentleman

Ο Έλληνας

Κωδικός:
69680
Description: 

Το βιβλίο αυτό αγκαλιάζει τη φυλή των Ελλήνων: του Χθες και του Σήμερα. Δεν είναι "συγγραφή ιστορίας" με τη στενή έννοια. Παρουσιάζει σκόρπιες πτυχές από τη μακραίωνη και πολυκύμαντη ζωή του μικρού (το δέρας) λαού, που υπήρξε μεγάλο έθνος με τις αρετές και τα ελαττώματά του, με τις δόξες του και τις ταπεινώσεις του, με τα προτερήματά του και τις αδυναμίες του, με τα μεγαλεία του και τις δοκιμασίες του.
Ο Έλληνας του Χθες και του Σήμερα.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Το βιβλίο αυτό αγκαλιάζει τη φυλή των Ελλήνων: του Χθες και του Σήμερα. Δεν είναι "συγγραφή ιστορίας" με τη στενή έννοια. Παρουσιάζει σκόρπιες πτυχές από τη μακραίωνη και πολυκύμαντη ζωή του μικρού (το δέρας) λαού, που υπήρξε μεγάλο έθνος με τις αρετές και τα ελαττώματά του, με τις δόξες του και τις ταπεινώσεις του, με τα προτερήματά του και τις αδυναμίες του, με τα μεγαλεία του και τις δοκιμασίες του. Ο Έλληνας του Χθες και του Σήμερα. Ο Έλληνας που έμεινε πάντα Έλληνας, ίδιος και απαράλλαχτος και "αδιόρθωτος!" μέσα στο κύλισμα των αιώνων: αγωνιστής, τολμηρός, αισιόδοξος, ανυπότακτος, ανήσυχος, απείθαρχος, "αεί παις", με ανοιχτή την καρδιά και τα μάτια στη φύση και τη ζωή. [...] Ας διαβάσουμε λοιπόν τι λένε οι ξένοι για μας. Ας διαβάσουμε τι λένε και οι Έλληνες για τους Έλληνες. Μερικοί διηγούνται τις εντυπώσεις τους (καλές ή κακές), τις θετικές ή τις αρνητικές εμπειρίες τους. Και ας τραβήξουμε μπροστά για την ανάπλαση της καρδιάς και της ψυχής της αυθεντικής φυλής μας.
Subtitle: 
Οι δύο πλευρές του πίνακα
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-304-021-5
Book pages: 
463
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αντώνης Ξανθίας γεννήθηκε στη Σύρο στις 29 Μαΐου 1923. Από μικρός αγάπησε το διάβασμα και τα γράμματα. Φοίτησε σε ελληνογαλλικά σχολεία και σπούδασε τέσσερα χρόνια φιλολογία στη Γαλλία. Εργάστηκε τριάντα χρόνια, ως υπεύθυνος γραφείου τύπου ξένης πρεσβείας και παράλληλα ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία (αρθρογραφία) σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει γράψει βιβλία κοινωνικού και ιστορικού περιεχομένου.

Subtitle: 
Οι δύο πλευρές του πίνακα
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-304-021-5
Book pages: 
463
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο