Product

Ο Αριστοτέλης για την ποίηση και το ύφος

Product

Ο Αριστοτέλης και η πολιτική

Ο Αριστοτέλης και η θεία δίκη

Κωδικός:
122208
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα μυστηρίου που διαδραματίζεται στην Αθήνα του 330 π.Χ. Ο φιλόσοφος Αριστοτέλης και ο Στέφανος, πρώην μαθητής του στο Λύκειο, αναλαμβάνουν να διαλευκάνουν τη μυστηριώδη εξαφάνιση της ανηψιάς του Λύσιππου, ενός εύπορου Αθηναίου. Η αναζήτηση, που θα ξεκινήσει σε ένα συμπόσιο της καλής κοινωνίας της Αθήνας, σύντομα θα εξελιχθεί σε μια αναπάντεχη περιπέτεια. Απαγωγές, ίντριγκες, φόνοι και ανατροπές εναλλάσσονται σε ένα οδοιπορικό που, με φόντο την ύπαιθρο της Βοιωτίας, θα οδηγήσει τον Αριστοτέλη και το νεαρό Στέφανο στο Μαντείο των Δελφών.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα μυστηρίου που διαδραματίζεται στην Αθήνα του 330 π.Χ. Ο φιλόσοφος Αριστοτέλης και ο Στέφανος, πρώην μαθητής του στο Λύκειο, αναλαμβάνουν να διαλευκάνουν τη μυστηριώδη εξαφάνιση της ανηψιάς του Λύσιππου, ενός εύπορου Αθηναίου. Η αναζήτηση, που θα ξεκινήσει σε ένα συμπόσιο της καλής κοινωνίας της Αθήνας, σύντομα θα εξελιχθεί σε μια αναπάντεχη περιπέτεια. Απαγωγές, ίντριγκες, φόνοι και ανατροπές εναλλάσσονται σε ένα οδοιπορικό που, με φόντο την ύπαιθρο της Βοιωτίας, θα οδηγήσει τον Αριστοτέλη και το νεαρό Στέφανο στο Μαντείο των Δελφών. Εκεί θα συγκεντρωθούν όλοι οι πρωταγωνιστές του δράματος, το οποίο θα κορυφωθεί μέσα στην εορταστική ατμόσφαιρα των εκδηλώσεων για την ετήσια επάνοδο του Απόλλωνα στο ναό του. Και καθώς η υπόθεση είναι περίπλοκη, αφού η τιμωρία των ενόχων σημαίνει ταυτόχρονα την ηθική και οικονομική καταστροφή των θυμάτων, τη λύση μπορεί να δώσει μόνο ο ίδιος ο θεός του Φωτός...
Subtitle: 
Ιστορικό μυθιστόρημα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7872-35-5
Book pages: 
404
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μάργκαρετ Ντούντι γεννήθηκε και σπούδασε στον Καναδά. Πήρε το διδακτορικό της στην Αγγλική φιλολογία στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα στις ΗΠΑ. Έχει διδάξει και δώσει διαλέξεις στα πανεπιστήμια Μπέρκλεϊ, Πρίνστον, Κολούμπια και Στάνφορντ. Σήμερα διδάσκει Συγκριτική Λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ της Ιντιάνα.
Έχει γράψει περισσότερα από είκοσι βιβλία με δοκίμια και λογοτεχνικές κριτικές, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει "Η αληθινή ιστορία του μυθιστορήματος" ("The Τrue Story of the Novel"). Η σειρά μυστηρίου στην Αρχαία Αθήνα, με τον φιλόσοφο Αριστοτέλη σε ρόλο... ντετέκτιβ, περιλαμβάνει μέχρι τώρα έξι βιβλία που κυκλοφορούν με επιτυχία σε πολλές χώρες. Από τις εκδόσεις "Αιώρα" κυκλοφορεί ήδη το πρώτο βιβλίο της σειράς, "Ο Αριστοτέλης ντετέκτιβ"

Subtitle: 
Ιστορικό μυθιστόρημα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7872-35-5
Book pages: 
404
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο