Product

Ο Γιάννης Τσαρούχης με ένα ποδήλατο

Product

Ο Γιάννος ζωγραφίζει ένα δράκο

Ο Γιαννιώτης ζωγράφος Πέτρος Γεωργιάδης

Κωδικός:
131651
Description: 

Ο Πέτρος Γεωργιάδης δεν ανήκει στους μεγάλους της μεταβυζαντινής ζωγραφικής. Είναι υποδεέστερος τόσο των ζωγράφων της Κρητικής σχολής του 17ου αιώνα, των ζωγράφων της Σχολής της Βορειοδυτικής Ελλάδος, όσο και των Επτανησίων του δευτέρου μισού του 18ου και των πρώτων δεκαετιών του 19ου αιώνα. Με τους τελευταίους άλλωστε δεν θα μπορούσε να έχει και καμιά σχέση τεχνοτροπίας, μια που αυτοί είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τη δυτική τέχνη. Εντούτοις, αν και δεν είναι άριστος, είναι πολύ καλύτερος από τους περισσότερους Ηπειρώτες αγιογράφους του 18ου και του πρώτου μισού του 19ου αιώνα.

4,96 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Πέτρος Γεωργιάδης δεν ανήκει στους μεγάλους της μεταβυζαντινής ζωγραφικής. Είναι υποδεέστερος τόσο των ζωγράφων της Κρητικής σχολής του 17ου αιώνα, των ζωγράφων της Σχολής της Βορειοδυτικής Ελλάδος, όσο και των Επτανησίων του δευτέρου μισού του 18ου και των πρώτων δεκαετιών του 19ου αιώνα. Με τους τελευταίους άλλωστε δεν θα μπορούσε να έχει και καμιά σχέση τεχνοτροπίας, μια που αυτοί είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τη δυτική τέχνη. Εντούτοις, αν και δεν είναι άριστος, είναι πολύ καλύτερος από τους περισσότερους Ηπειρώτες αγιογράφους του 18ου και του πρώτου μισού του 19ου αιώνα. Κατόρθωσε, χωρίς να προδώσει τη βυζαντινή παράδοση, να δημιουργήσει ένα προσωπικό ύφος που είναι ευδιάκριτο και τον διαφοροποιεί από το μεγάλο πλήθος των αγιογράφων. Το έργου του μας επιτρέπει να συλλάβουμε το επίπεδο της ηπειρωτικής αγιογραφίας στην εποχή του. Είναι γνωστό ότι η θρησκευτική ηπειρωτική ζωγραφική αυτή την εποχή στερείται αριστουργημάτων, το φαινόμενο, όμως, είναι γενικότερο, διότι ο 19ος αιώνας είναι εποχή παρακμής για τη μεταβυζαντινή καλλιτεχνική παράδοση. [...]
Publications Date: 
1999
Book pages: 
64
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κώστας Μπαρούτας είναι διδάκτωρ αισθητικής, ιστορικός τέχνης. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Γαλλία, όπου έκαμε το διδακτορικό του, και στη Γερμανία. Έζησε έντεκα χρόνια σε διάφορες χώρες. Ερεύνησε πολλά αρχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συνέγραψε βιβλία, μελέτες, δοκίμια και άρθρα.

Publications Date: 
1999
Book pages: 
64
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο