Κατηγορίες
 
- Xριστουγεννιάτικα βιβλία - Δώρα
- ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ -
eBooks
Βιογραφίες
Γενικά βιβλία
Γεύση Διατροφή
Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Φιλοσοφία
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες
 
   Προσφορές
 
prosfores
 
   Ψηφοφορίες
 
Αγοράζετε μεταχειρισμένα βιβλία:
Σε καμιά περίπτωση.
Μονό σε περίπτωση που δεν υπάρχει καινούργιο.
Γιατί όχι; Αν είναι σε καλή κατάσταση.
Ναι, είναι πολύ πιο οικονομικό.
[ Αποτελέσματα ]
73029 Ψήφοι
115 Σχόλια
 
   Facebook
Ο Κάλβος κι άλλη μια φορά

Ο Κάλβος κι άλλη μια φορά

Κωδικός: 151981

Συνοπτικό χρονολόγιο, αναλυτική εργογραφία & επιλεγμένη βιβλιογραφία Ανδρέα Κάλβου
Συγγραφέας: Ανδρειωμένος, Γιώργος
Εκδότης: Ergo
ISBN: 960-8376-30-0
Έτος Έκδοσης: 2007
Κωδικός προϊόντος: 151981

Λιανική τιμή:22.43EUR

τιμή bibliopolio.gr 20.19EUR

Έκπτωση: 2.24EUR
10%

 
Αποστολή σε<br> 1-2 ημέρες. Αποστολή σε
1-2 ημέρες.

Ποσότητα


Περιγραφή Είδους: Βιβλίο

Ο Ανδρέας Κάλβος συνεχίζει να παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους αγνώστους της νεοελληνικής λογοτεχνίας, μολονότι η πολυκύμαντη ζωή του και οι ελληνόφωνες ωδές του έχουν απασχολήσει εκτενώς τους μελετητές. Παράλληλα, στο γενικό κοινό παραμένει άγνωστο ένα μεγάλο μέρος της πολυσχιδούς δράσης του, ίσως λόγω του ότι, με λιγοστές σχετικά εξαιρέσεις, η φιλολογική έρευνα δεν έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στα πέραν των Ωδών κείμενά του (στην ιταλική, αγγλική και γαλλική γλώσσα) και επομένως στα μετά το 1826 καθέκαστα του βίου του. Αυτές τις πλευρές επιχειρεί να αναδείξει το νέο βιβλίο του Γιώργου Ανδρειωμένου, το οποίο δανείζεται τον παλαμικό τίτλο: Ο Κάλβος κι άλλη μια φορά.

Η παρούσα έκδοση ανοίγει με την παράθεση των ουσιωδών πληροφοριών που πρέπει να διαθέτει κάποιος που θα θελήσει να ασχοληθεί με το βίο του ποιητή της Αρετής: το συνοπτικό χρονολόγιο Ανδρέα Κάλβου καλύπτει διακόσια χρόνια, ξεκινώντας με τη γέννηση του Ζακυνθινού βάρδου το 1792 και καταλήγοντας στον εορτασμό της διακοσιετηρίδας του, το 1992. Η πυκνή παράθεση των βιοεργογραφικών δεδομένων που τον αφορούν, συνοδεύεται από επιλογή συναφούς εικονογραφικού υλικού. Στη συνέχεια καταγράφονται αναλυτικά όλα τα κείμενα που συνέταξε ο Κάλβος, ανά γλώσσα (ελληνικά, ιταλικά, αγγλικά και γαλλικά) και ανά είδος (ποίηση, θέατρο, δοκίμιο, μελέτη, μετάφραση, αλληλογραφία και λοιπά γραπτά).

Τέλος, παρατίθεται επιλεγμένη βιβλιογραφία Ανδρέα Κάλβου, η οποία αναφέρεται στο διάστημα 1818-2006 και περιλαμβάνει κρίσεις και πληροφορίες περί του ποιητή, αφιερώματα περιοδικών σε αυτόν, ποιήματα που του έχουν αφιερωθεί, μελοποιήσεις έργων του, κινηματογραφικές ταινίες περί αυτού και καλλιτεχνικές δημιουργίες εμπνευσμένες από την κάλβεια ποίηση. Η έκδοση ολοκληρώνεται από εξαντλητικά ευρετήρια προσώπων, εκδοτών, εντύπων, τόπων, δικτυακών σελίδων, καλβικών και άλλων έργων, καθώς και λοιπών όρων και θεσμών.


Λεπτομέρειες Είδους: Βιβλίο

Υπότίτλος: Συνοπτικό χρονολόγιο, αναλυτική εργογραφία & επιλεγμένη βιβλιογραφία Ανδρέα Κάλβου
Κωδικός προϊόντος: 151981
ISBN: 960-8376-30-0
Γλώσσα: Ελληνικά
Έτος Έκδοσης: 2007
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 203
Είδος: Βιβλίο
Τόμοι: 1
Διαστάσεις: 24χ17Ανδρειωμένος, Γιώργος

Ο Γιώργος Ανδρειωμένος είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών 1986 και διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Birmingham 1991 Έχει διατελέσει Honorary Research Fellow στο Πανεπιστήμιο του Birmingham και επιστημονικός συνεργάτης της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού ενώ έχει διδάξει μαθήματα της ειδικότητας του στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Πανεπιστήμιο του Mainz στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Bosworth Tutors College tou Northampton στη Σχολή Ξεναγών Ρόδου στην Αστυνομική Ακαδημία κα Μεγάλος αριθμός μελετών του έχει κυκλοφορήσει αυτοτελώς ή έχει δημοσιευτεί σε έγκυρα περιοδικά καλύπτοντας πρωτίστως θέματα νεοελληνικής φιλολογίας ιστορίας και γλώσσας Έχει συμμετάσχει σε πολλές επιστημονικές επιτροπές έχει παρουσιάσει ανακοινώσεις του σε δεκάδες επιστημονικά συνέδρια και έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό Από το 2008 είναι καθηγητής της Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Τμήμα Φιλολογίας

Άλλα βιβλία του συγγραφέα

Βιβλιογραφία Ανδρέα Κάλβου 1818-1988  Διονύσιου Σολωμού, Ύμνος εις την ελευθερίαν  Η νέα γενιά υπό καθοδήγηση: Το παράδειγμα του περιοδικού Η Νεολαία (1398-1941)  Η πνευματική ζωή υπό επιτήρηση: Το παράδειγμα του περιοδικού Το Νέον Κράτος  Η σάτιρα στην εκπαίδευση  

 
 
 
 
Δεν υπάρχουν κριτικές προϊόντων.
 
 
 
Γράψτε μια νέα κριτική
 
 
 
   Σχετικές κατηγορίες
Κάλβος, Ανδρέας, 1792-1869 Νεοελληνική ποίηση - Ιστορία και κριτική
 
 
 
   Καλάθι αγορών
 
Αδειο καλάθι
 
Δωρεάν αποστολή  με παραγγελίες άνω των 70.00EUR στην Ελλάδα.
 
   Εκδότής
 
Ergo
Αλλα προϊόντα
 
   Παλιά & σπάνια βιβλία
 
 
   Σπάνια Βιβλία
 
Το βιβλίο για τα ξόρκια
Το βιβλίο για τα ξόρκια
45.00EUR
 
   Ειδοποιήσεις
 
ΕιδοποιήσειςΕιδοποιείστε με για
αλλαγές/ανανεώσεις
του προϊόντος
Ο Κάλβος κι άλλη μια φορά
 
Powered by osCommerce
Copyright ©2002-2019 geostatik & bibliopolio.gr . All rights reserved.