Product

Ο καπνός στην ελληνική οικονομία

Product

Ο Καραγάτσης της αμαρτίας και της αγιοσύνης

Θωμάς, ο θρύλος της Καππαδοκίας

Κωδικός:
87254
Manufacturer: 
Description: 

Με το βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα ταξιδέψει ονειρικά και υπερβατικά στην χώρα των θρύλων και των μυστηρίων, στην Καππαδοκία, Οδηγός του θα είναι ο Θωμάς, ο "Ντελή-Θωμάς", που θα τον πάρει επάνω στο άγριο άλογο του, τον Σεϊτάν, και θα τον ξεναγήσει στην χρυσή χώρα των ηφαιστείων και των άγριων βουνών. Θα γνωρίσει τον Καππαδόκα Θωμά, και την γη των ωραίων αλόγων και τους σκληροτράχηλους Καππαδόκες. Θα γίνει και αυτός ληστής και θα ζήσει μαζί τους εκεί ψηλά στο όρος Χασάν.

21,09 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με το βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα ταξιδέψει ονειρικά και υπερβατικά στην χώρα των θρύλων και των μυστηρίων, στην Καππαδοκία, Οδηγός του θα είναι ο Θωμάς, ο "Ντελή-Θωμάς", που θα τον πάρει επάνω στο άγριο άλογο του, τον Σεϊτάν, και θα τον ξεναγήσει στην χρυσή χώρα των ηφαιστείων και των άγριων βουνών. Θα γνωρίσει τον Καππαδόκα Θωμά, και την γη των ωραίων αλόγων και τους σκληροτράχηλους Καππαδόκες. Θα γίνει και αυτός ληστής και θα ζήσει μαζί τους εκεί ψηλά στο όρος Χασάν. Θα αγαπήσει τα μέρη και τα χώματα, που και ο Θωμάς αγάπησε και πόνεσε Θα βρεθεί στην γέφυρα και στο σταυροδρόμι των Εθνών. Στο μεγάλο αλώνι των αρχαίων και των νέων Θεών, Στην χώρα της ώσμωσης πολιτισμών και θρησκειών, Στον κοινό τόπο του χριστιανικού και του μουσουλμανικού ασκητισμού. Στην παραμυθένια Καππαδοκία. Σ’ αυτή την πατρίδα γεννήθηκε, μεγάλωσε και ανδρώθηκε ο Θωμάς. Το κορμί και η ψυχή του δέθηκε άρρηκτα με τα πανύψηλα, άγρια βουνά και τους εντυπωσιακούς βράχους της. Μέσα στα λαγούμια της έζησε και έμαθε να αγαπάει χωρίς φραγμούς. Όσο πατάει τη γη της Καππαδοκίας αντλεί δυνάμεις πνευματικές και αγάπη, που τις προσφέρει με πάθος και ανιδιοτέλεια, Έτσι γίνεται αρωγός υπερβατικών καταστάσεων και θαυμάτων, "Η καιγόμενη λίθος" του δίνει δύναμη. Το "Τάλιθα κούμι" τον επικοινωνεί με το υπέρτατο ΟΝ, "Η Παναγιά των απελπισμένων" γίνεται ο μέντορας και χορηγός του. Όμως τα γεγονότα, σαν τεράστιος ποταμός τον παίρνουν και τον πηγαίνουν πρόσφυγα στην Ελλάδα, το 1924. Δεν πατάει πλέον την γη της Καππαδοκίας και η μνήμη του χάνεται. Η αλυσίδα της ζωής του σπάζει και πολλοί κρίκοι της σκορπίζουν στα απύθμενα βάθη της ψυχής του. Δέχεται τα πάντα με στωικότητα και γαλήνη. Το πεπρωμένο. Το κισμέτ. Του το επιβάλει η ανατολίτικη φύση του. Όμως, η Ελληνικά καταγωγή και ιδιοσυγκρασία του, που περιέχει την Αριστοτελική αιτιότητα, δεν μπορεί να δεχτεί αποτελέσματα χωρίς αιτίες, Γνωρίζει, ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει από το τίποτα, Τίποτα δεν γεννιέται από το μηδέν. Ψάχνει τον χαμένο εαυτόν του. Τα όνειρα του τον βοηθούν, να βρει τη χαμένη μνήμη του και η ψυχή ίου επιστρέφει εκεί που ανήκει. Στην σκληροτράχηλη, μοναχική, άγρια Καππαδοκία, Στο "Λίκνο των Αγίων". Και αυτό γιατί... Οι ψυχές δεν έχουν σύνορα!
Publications Date: 
2014
Book ISBN: 
960-8100-49-6
Book pages: 
453
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γεράσιμος Γερασιμίδης γεννήθηκε το 1942 στην Έδεσσα. Εκεί έζησε τα εφηβικά του χρόνια και τελείωσε το γυμνάσιο (λύκειο). Ολοκλήρωσε τις ανώτερες σπουδές του στη Θεσσαλονίκη και είναι πτυχιούχος μηχανικός μηχανολόγος.
Εργάστηκε επί τριάντα χρόνια στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και υπήρξε ανώτερο στέλεχος του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Πτολεμαΐδας. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια και παράλληλα δίδαξε σε δημόσιες σχολές εργοδηγών και στις σχολές ταχύρυθμης εκπαίδευσης της ΔΕΗ.
Η επαγγελματική του εμπειρία περιέχεται σε θέματα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας σε ατμοηλεκτρικούς σταθμούς μεγάλης ισχύος, σε θέματα τεχνικής εκπαίδευσης και σε συγγραφές.
Έχει γράψει αρκετά βιβλία, σημειώσεις και σεμινάρια του γνωστικού του επιπέδου και του επαγγελματικού του ενδιαφέροντος.
Επίσης έχει γράψει το μυθιστόρημα "Φανή", όπου περιγράφει πραγματικά γεγονότα με τρόπο, που η πλοκή και η υπερβατικότητά τους το τοποθετούν στη θέση των ιστορικών μυθιστορημάτων.

Publications Date: 
2014
Book ISBN: 
960-8100-49-6
Book pages: 
453
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο