Κατηγορίες
 
- Xριστουγεννιάτικα βιβλία - Δώρα
- ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ -
eBooks
Βιογραφίες
Γενικά βιβλία
Γεύση Διατροφή
Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Φιλοσοφία
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες
 
   Προσφορές
 
prosfores
 
   Ψηφοφορίες
 
Αγοράζετε μεταχειρισμένα βιβλία:
Σε καμιά περίπτωση.
Μονό σε περίπτωση που δεν υπάρχει καινούργιο.
Γιατί όχι; Αν είναι σε καλή κατάσταση.
Ναι, είναι πολύ πιο οικονομικό.
[ Αποτελέσματα ]
72916 Ψήφοι
115 Σχόλια
 
   Facebook
Ο Κόκκινος Καπνάς και ο ελληνισμός του Καυκάσου

Ο Κόκκινος Καπνάς και ο ελληνισμός του Καυκάσου

Κωδικός: 153076

Συγγραφέας: Αγτζίδης, Βλάσης
Εκδότης: Εναλλακτικές Εκδόσεις
ISBN: 960-427-120-2
Έτος Έκδοσης: 2010
Κωδικός προϊόντος: 153076

Λιανική τιμή:30.43EUR

τιμή bibliopolio.gr 27.39EUR

Έκπτωση: 3.04EUR
10%

 
Αποστολή σε<br> 1-2 ημέρες. Αποστολή σε
1-2 ημέρες.

Ποσότητα


Περιγραφή Είδους: Βιβλίο

Η εφημερίδα Κόκινος Καπνάς είναι μια μοναδική ελληνική εφημερίδα της διασποράς, γιατί υπήρξε καθεστωτική σοβιετική και γιατί είχε σαφή θέση όσον αφορά το γλωσσικό ζήτημα: ήταν υπέρ της δημοτικής γλώσσας και της φωνητικής γραφής. Το φαινόμενο των ελληνικών κομμουνιστικών εφημερίδων που υπήρξαν καθεστωτικές εμφανίστηκε μόνο στην περιοχή των ελληνικών κοινοτήτων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Ο Κόκινος Καπνάς είναι ένα από τα λίγα ελληνικά έντυπα της Σοβιετικής Ένωσης που διασώθηκαν με σχετική πληρότητα. Στις σελίδες του, όπως άλλωστε και στις σελίδες των υπόλοιπων ελληνικών εφημερίδων της ΕΣΣΔ, αποτυπώνεται ένας ελληνικός καθεστωτικός κομμουνιστικός λόγος, ο οποίος εμφανίστηκε και διαμορφώθηκε μόνο στη Σοβιετική Ένωση, όπου η εξουσία ανήκε στο Κομμουνιστικό Κόμμα. Η ιδιομορφία του ωστόσο εντοπίζεται στο γεγονός ότι υπηρετούσε παράλληλα και τη δημοτικιστική ιδεολογία.
Ο Κόκινος Καπνάς αποτελούσε το σημείο συνάντησης του σοβιετικού κόσμου με τον ελληνικό. Έξέφρασε τη συνάντηση των νέων σοβιετικών αντιλήψεων για την κοινωνία και τον πολιτισμό με τις ριζοσπαστικότερες ελληνικές θέσεις. Από τα άμεσα αποτέλεσματα αυτής της συνάντησης ήταν η αντικατάσταση του εικοσιτετραγράμματου αλφάβητου με το εικοσαγράμματο. Υπήρξε, όπως προαναφέρθηκε, η μοναδική ελληνική εφημερίδα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που από την πρώτη μέρα της έκδοσής της υποστήριζε τις δημοτικιστικές απόψεις και αντιτάχθηκε στις προσπάθειες που στόχευαν στην αναβάθμιση των τοπικών ελληνικών διαλέκτων.


Λεπτομέρειες Είδους: Βιβλίο

Κωδικός προϊόντος: 153076
ISBN: 960-427-120-2
Γλώσσα: Ελληνικά
Μήνας Έκδοσης: Απριλίος
Έτος Έκδοσης: 2010
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 504
Είδος: Βιβλίο
Τόμοι: 1Αγτζίδης, Βλάσης

Ο Βλάσης Αγτζίδης είναι διδάκτορας ιστορίας Το θέμα της διατριβής του αφορούσε τον ελληνικό Τύπο της Σοβιετικής Ένωσης την περίοδο του μεσοπολέμου Οι βασικές του σπουδές είναι τα μαθηματικά και η ανάλυση και προγραμματισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών Για το φαινόμενο του παρευξείνιου ελληνισμού και τη διερεύνησή του συνεργάστηκε με το ΑΠΘ το Πάντειο Πανεπιστήμιο το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Bordeux III Γαλλία Έχει εκδόσει αρκετά βιβλία όπως: "Ποντιακός ελληνισμός: Από τη γενοκτονία και το σταλινισμό ως την περεστρόικα" το 1990 "Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης: Οι συνέπειες για τον Ελληνισμό" το 1992 "Οι άγνωστοι Έλληνες του Πόντου" επιμέλεια το 1995 "Πόντος: Ένα ανοιχτό ζήτημα" το 1996 "Παρευξείνιος διασπορά: Οι ελληνικές εγκαταστάσεις στις βορειοανατολικές περιοχές του Εύξεινου Πόντου" το 1997 "Οι Νιώτηδες της Κρήτης: Μια οικογένεια στις κρητικές επαναστάσεις" το 2000 κά Έχει τιμηθεί με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για τη συγγραφή της "Ιστορίας της ελληνικής διασποράς στα βορειοανατολικά παράλια του Εύξεινου Πόντου" 1995 καθώς και δύο φορές με Εύφημο Μνεία από το Υπουργείο Εξωτερικών για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων της Αμπχαζίας από την εμπόλεμη περιοχή 1993 και τη συγκρότηση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού ΣΑΕ το 1996 Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά αλλά και στην ημερήσιο και περιοδικό Τύπο Τα άρθρα του που ξεπερνούν τα 200 δημοσιεύτηκαν στα εξής έντυπα: Ελευθεροτυπία Έθνος Οικονομικός Ταχυδρόμος Άρδην Ιστορικά Έρεισμα Ελλοπία Επίκαιρη Κύπρος Εθνικός Κήρυξ Νέα Υόρκη Υπέρ Λος Άντζελες Ελληνική Διασπορά Τιφλίδα Akropoli Μόσχα Journal of refugee studies Oξφόρδη Pogrom Γερμανία Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στο υφυπουργείο Εξωτερικών αρμόδιο για τον απόδημο ελληνισμό Σήμερα υπηρετεί σε θέση συμβούλου στο Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού

Άλλα βιβλία του συγγραφέα

Άτλας της ελληνικής διασποράς  Άτλας της ελληνικής διασποράς  Έλληνες του Πόντου  Έλληνες του Πόντου  Έλληνες του Πόντου  

 
 
 
 
Δεν υπάρχουν κριτικές προϊόντων.
 
 
 
Γράψτε μια νέα κριτική
 
 
 
   Σχετικές κατηγορίες
Εφημερίδες Ιστορία - Ελληνισμός της διασποράς
 
 
 
   Καλάθι αγορών
 
Αδειο καλάθι
 
Δωρεάν αποστολή  με παραγγελίες άνω των 70.00EUR στην Ελλάδα.
 
   Εκδότής
 
Εναλλακτικές Εκδόσεις
Αλλα προϊόντα
 
   Παλιά & σπάνια βιβλία
 
 
   Σπάνια Βιβλία
 

Ο μυστικός κώδικας του Πυθαγόρα και η αποκρυπτογράφησι της διδασκαλίας του
Μη διαθέσιμη τιμή ...
 
   Ειδοποιήσεις
 
ΕιδοποιήσειςΕιδοποιείστε με για
αλλαγές/ανανεώσεις
του προϊόντος
Ο Κόκκινος Καπνάς και ο ελληνισμός του Καυκάσου
 
Powered by osCommerce
Copyright ©2002-2019 geostatik & bibliopolio.gr . All rights reserved.