Product

Ο Νίκος Ζαχαριάδης στο Νταχάου

Product

Ο Νίκος Καζαντζάκης και η Ισπανία

Ο Νίκος Ζορμπάς

Κωδικός:
115867
Manufacturer: 
Description: 

Συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το θάνατο του Χιώτη πολιτικού Νίκου Ζορμπά, σχεδόν 30 από την αποχώρησή του από την πολιτική και περίπου 40 από τότε που η χούντα σταμάτησε απότομα την κοινοβουλευτική του θητεία. Δικαιολογημένα πολλοί θα αναρωτηθούν και ιδιαίτερα όσοι δεν τον γνώρισαν προς τι η ενασχόληση με τη ζωή και το έργο ενός βουλευτή, όταν από τότε υπήρξαν αρκετοί και με σημαντικό έργο. Δεν θα επιχειρήσω συγκρίσεις ή αξιολόγηση για την προσφορά του καθενός. Δεν είναι στόχος μου και δεν υπάρχει λόγος. Έπειτα ο κάθε πολιτικός κρίνεται με τα δεδομένα της εποχής του.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το θάνατο του Χιώτη πολιτικού Νίκου Ζορμπά, σχεδόν 30 από την αποχώρησή του από την πολιτική και περίπου 40 από τότε που η χούντα σταμάτησε απότομα την κοινοβουλευτική του θητεία. Δικαιολογημένα πολλοί θα αναρωτηθούν και ιδιαίτερα όσοι δεν τον γνώρισαν προς τι η ενασχόληση με τη ζωή και το έργο ενός βουλευτή, όταν από τότε υπήρξαν αρκετοί και με σημαντικό έργο. Δεν θα επιχειρήσω συγκρίσεις ή αξιολόγηση για την προσφορά του καθενός. Δεν είναι στόχος μου και δεν υπάρχει λόγος. Έπειτα ο κάθε πολιτικός κρίνεται με τα δεδομένα της εποχής του. Ο Νίκος Ζορμπάς υπήρξε ο εκλεκτός του Χιακού λαού ακόμη και στις δύσκολες ώρες και αδιάψευστοι μάρτυρες αυτού είναι τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων. [...] (Γρηγόρης Σπανός, από το προλογικό σημείωμα)
Subtitle: 
Η ζωή και το έργο του
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8262-75-5
Book pages: 
135
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Χίος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γρηγόρης Σπανός είναι φιλόλογος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου "Φίλοι της Αίθουσας Ιστορίας και Εκπαίδευσης 1ου Γυμνασίου Χίου".

Subtitle: 
Η ζωή και το έργο του
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8262-75-5
Book pages: 
135
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Χίος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο