Product

Ο νεομάρτυρας Παύλος

Product

Ο νεόπλουτος χωριάτης

Ο Νεοπαγανισμός της "Νέας Εποχής"

Κωδικός:
148263
Manufacturer: 
Description: 

"... Το φαινόμενο του "Νεοπαγανισμού", ως μιας από τίς πολλές "ατραπούς" της "Νέας Εποχής", δημιουργεί σύγχυση στους Ορθόδοξους Έλληνες και αποτελεί ένα σοβαρό ποιμαντικό πρόβλημα και όχι μόνο. Το σύνθημα, που ακούγεται στον "χώρο" αυτό: "ή Έλληνας ή Χριστιανός", καίτοι για μας ουσιαστικά είναι ένα ψευδεπίγραφο δίλημμα, δεν πρέπει να υπερεκτιμάται, αλλά ούτε και να υποβαθμίζεται.

23,95 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

"... Το φαινόμενο του "Νεοπαγανισμού", ως μιας από τίς πολλές "ατραπούς" της "Νέας Εποχής", δημιουργεί σύγχυση στους Ορθόδοξους Έλληνες και αποτελεί ένα σοβαρό ποιμαντικό πρόβλημα και όχι μόνο. Το σύνθημα, που ακούγεται στον "χώρο" αυτό: "ή Έλληνας ή Χριστιανός", καίτοι για μας ουσιαστικά είναι ένα ψευδεπίγραφο δίλημμα, δεν πρέπει να υπερεκτιμάται, αλλά ούτε και να υποβαθμίζεται. Πολύ περισσότερο, όταν τα Ελληνικά "αρχαιολατρικά" ρεύματα δραστηριοποιούνται ως ένας "νέος αντιχριστιανισμός" και, σε αρκετές περιπτώσεις, με έντονο εθνικιστικό χαρακτήρα. Η αντιπαράθεσή τους προς τον Χριστιανισμό συνοδεύεται συχνά από φανατισμό και ακρότητες, προκατάληψη, απειλές και ύβρεις, απαξιωτικές εκφράσεις, αναπίτρεπτους χαρακτηρισμούς, υπερβολές, διαστρεβλώσεις, αβάσιμους ισχυρισμούς και έλλειψη επιστημονικής τεκμηρίωσης των λεγομένων και γραφομένων. Χρησιμοποιούν διχαστικά συνθήματα, που απειλούν να πλήξουν την εθνική μας ομοψυχία και να διχάσουν τους Έλληνες σε "Έλληνες" και "Χριστιανούς"".
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-87688-2-9
Book pages: 
696
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Κυριάκος Π. Τσουρός γεννήθηκε στην Χίο (2-7-1941), από γονείς Μικρασιάτες. Μετά την ολοκλήρωση των εγκυκλίων σπουδών του στην γενέτειρα του, σπούδασε στην Ι. Θεολογική Σχολή της Χάλκης, από την οποία απεφοίτησε το 1963, υποβάλλοντας την διατριβή με θέμα: "Η Εκκλησία της Ρώμης και τα προβλήματα αυτής κατά τον Α΄ μ.Χ. αιώνα". Το 1964 νυμφεύτηκε την Γεωργία Λ. Παπαντώνη καί χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος στην Βιέννη (21 και 23-4-1964) από τον Μητροπολίτη Αυστρίας Χρυσόστομο Τσίτερ.
Διακόνησε ως Εφημέριος και ως Ι. Προϊστάμενος στον Ι. Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Νεάπολη της Ιταλίας (1964-1976) και από το 1976 διακονεί ως Εφημέριος και, από το 1988, ως Ι. Προϊστάμενος στον Ι. Ναό Αγιου Σπυρίδωνος Σταδίου (Παγκρατίου).
Από το 1977 διετέλεσε συνεργάτης του μακαριστού Πρωτοπρ. π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου στην Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων και από το 1996 διακονεί ως Γραμματεύς της ίδιας Επιτροπής. Από το 1999 ορίστηκε και ως Γραμματεύς της Ειδικής Επιτροπής Μελέτης Αρχαιολατρίας - Νεοειδωλολατρίας.
Μετεκπαιδεύτηκε στην Ρωμαιοκαθολική Θεολογική Σχολή Ν. Ιταλίας, άπο την οποία απεφοίτησε το 1971, ανακηρυχθείς σε Διδάκτορα Θεολογίας, με θέμα διατριβής: "Ο γάμος κατά τον ι. Χρυσόστομον". Είναι πρόεδρος του Πνευματικού Συμβουλίου της "Πανελληνίου Ενώσεως Γονέων δια την Προστασιαν του Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού, της Οικογενείας και του Ατόμου", και του "Διορθοδόξου Συνδέσμου Πρωτοβουλιών Γονέων" και διευθυντής του περιοδικού "Διάλογος". Ομιλεί την ιταλική.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-87688-2-9
Book pages: 
696
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο