Product

Ο Φραγκίσκος της Ασίζης

Product

Ο Φράνκλιν γίνεται υπεύθυνος

Ο Φραγκίσκος της Ασσίζης και η χριστιανική Ανατολή

Κωδικός:
141521
Description: 

Μπορούμε να πούμε ότι ο Φραγκίσκος είναι ο άνθρωπος που αποτέλεσε το αποφασιστικό σημείο συνάντησης και διαχωρισμού μεταξύ της λατινικής και ελληνικής πνευματικότητας.

19,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μπορούμε να πούμε ότι ο Φραγκίσκος είναι ο άνθρωπος που αποτέλεσε το αποφασιστικό σημείο συνάντησης και διαχωρισμού μεταξύ της λατινικής και ελληνικής πνευματικότητας. Είναι αρκετά Λατίνος για να αντιπροσωπεύει το πιο υψηλό πνευματικό σημείο του δυτικού Μεσαίωνα, αλλά έφτασε να αντιλαμβάνεται και να ζει πολλές αξίες του χριστιανισμού των πρώτων αιώνων, όταν οι δύο Εκκλησίες ήταν ενωμένες και όταν ο τρόπος να σκέφτεται και να ζει κανείς τον χριστιανισμό δεν ήταν ακόμη πολύ διαφοροποιημένος. Ο Φραγκίσκος ήταν ικανός να διαισθάνεται εκείνα τα σημεία που ένωναν και ενώνουν μέχρι τώρα τις δύο παραδόσεις και, χωρίς να σταματήσει να είναι άνθρωπος της εποχής του, ήξερε να βυθίζεται στις πηγές και να αποτελεί μια από τις εκφάνσεις της αιώνιας ψυχής του χριστιανισμού. Πολλές όψεις της πνευματικότητάς του κατανοούνται καλύτερα εντεταγμένες στο πλαίσιο της ανατολικής πνευματικότητας. Ο Άγιος Φραγκίσκος ξεπερνά τον Μεσαίωνα όχι μόνο επειδή προεκτείνεται στο μέλλον, αλλά επειδή μας συνδέει με το κοινό παρελθόν των δυο Εκκλησιών, και μ' αυτό τον τρόπο γίνεται ένας άξιος μάρτυρας της Μίας, της Αγίας και Καθολικής αδιαίρετης Εκκλησίας.
Subtitle: 
Μια σύγκριση
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-89450-6-2
Book pages: 
200
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σεβ.τος Ιωάννης Σπιτέρης, γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1940. Εισήλθε στο Τάγμα των Φραγκισκανών Καπουκίνων και έδωσε τους παντοτινούς μοναχικούς όρκους το 1963. Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος το 1968. Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές σπουδές φιλοσοφίας και θεολογίας στο Παλέρμο (Σικελία). Ακολούθησαν οι μεταπτυχιακές σπουδές στη Δογματική Θεολογία στη Θεολογικής Σχολή του Ποντιφικού Πανεπιστημίου του Λατερανού (Ρώμη) και οι διδακτορικές σπουδές στο Φρειβούργο (Ελβετία) με ειδίκευση στην ανατολική θεολογία. Παρακολούθησε μαθήματα ορθόδοξης θεολογίας στο Οικουμενικό Ινστιτούτο Bossey στην Ελβετία. Σταδιακά, από το 1980 έως το 2003, διετέλεσε καθηγητής βυζαντινής θεολογίας και πνευματικότητας στα Ποντιφικά Πανεπιστήμια της Ρώμης Antonianum, Λατερανού, Γρηγοριανό, στο Ανατολικό Ινστιτούτο και στο Ινστιτούτο Οικουμενικών Σπουδών στη Βενετία. Οι μελέτες του επικεντρώνονται στην ελληνική ορθόδοξη θεολογία και πνευματικότητα και στη φραγκισκανή πνευματικότητα. Το 2003 ο μακαριστός Πάπας Ιωάννης - Παύλος Β΄τον εξέλεξε Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Κερκύρας, Ζακύνθου - Κεφαλληνίας και Αποστολικό Τοποτηρητή του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης με όρια επισκοπικής δικαιοδοσίας τα Επτάνησα, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Δυτική Θράκη. Το 2005 ο Πάπας Βενέδικτος Ιστ' τον ονόμασε μέλος της καθολικής αντιπροσωπείας της Μικτής Θεολογικής Επιτροπής Διαλόγου Ορθοδόξων - Καθολικών και μέλος της Συντονιστικής Υποεπιτροπής. Είναι πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής για την Ποιμαντική της Νεολαίας και τις Κλήσεις, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας και μέλος της Ποντιφικής Θεολογικής Ακαδημίας.

Subtitle: 
Μια σύγκριση
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-89450-6-2
Book pages: 
200
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο