Product

Ο άνθρωπος με το θρυμματισμένο κόσμο

Product

Ο άνθρωπος με το περιστέρι

Ο άνθρωπος με το ξυράφι

Κωδικός:
42787
Description: 

Στο μυθιστόρημα του Πουτίκ "Ο άνθρωπος με το ξυράφι" διαφαίνονται καθαρά κάποιες φοκνερικές απηχήσεις. Έχοντας ως κέντρο δράσης μια μικρή κωμόπολη της Τσεχοσλοβακίας και εξιστορώντας τη ζωή του κουρέα της, ο συγγραφέας πετυχαίνει να δημιουργήσει μια τραγική κωμωδία όλο ποιητικότητα, ζωντάνια και πλούσιο συναισθηματισμό. Ο μικρόκοσμος του ανθρώπου με το ξυράφι εμπεριέχει ολόκληρο τον κόσμο μας που απέραντα χαοτικός, λογικός και παράλογος, θλιβερός και άσκοπος, παλινδρομεί αδιάκοπα χωρίς τέλος και χωρίς συνέπεια.

15,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο μυθιστόρημα του Πουτίκ "Ο άνθρωπος με το ξυράφι" διαφαίνονται καθαρά κάποιες φοκνερικές απηχήσεις. Έχοντας ως κέντρο δράσης μια μικρή κωμόπολη της Τσεχοσλοβακίας και εξιστορώντας τη ζωή του κουρέα της, ο συγγραφέας πετυχαίνει να δημιουργήσει μια τραγική κωμωδία όλο ποιητικότητα, ζωντάνια και πλούσιο συναισθηματισμό. Ο μικρόκοσμος του ανθρώπου με το ξυράφι εμπεριέχει ολόκληρο τον κόσμο μας που απέραντα χαοτικός, λογικός και παράλογος, θλιβερός και άσκοπος, παλινδρομεί αδιάκοπα χωρίς τέλος και χωρίς συνέπεια. Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο βιβλίο, ένα από τα σπάνια έργα που δεν σχετίζονται με την τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα και βασίζεται αποκλειστικά σε μια βαθιά γνώση της ζωής, εκτεινόμενο σε διαστάσεις που ξεπερνούν την όποια ατομική διάσταση.
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-208-533-9
Book pages: 
414
Book Dimensions: 
22χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιαροσλάβ Πουτίκ γεννήθηκε στα 1923. Στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου φυλακίστηκε στο Νταχάου. Μετά την απελευθέρωσή του στα 1945 εντάχθηκε στην κομουνιστική νεολαία και στη δεκαετία του 1950 χρημάτισε συντάκτης του εβδομαδιαίου περιοδικού "Φιλολογική επιθεώρηση".
Συμμετείχε στην Επανάσταση της Πράγας στα 1968. Μέχρι τότε είχε βγάλει δύο βιβλία, μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο "Κλήση σε δίκη" κι ένα μυθιστόρημα με τον τίτλο "Θανάσιμη Κυριακή".
Η καθιέρωσή του ως κορυφαίου λογοτέχνη στην πατρίδα του έγινε στη δεκαετία του '70. Στα 1988 το βιβλίο του "Ο άνθρωπος με το ξυράφι" τιμήθηκε με το βραβείο "Οστόφσκι" ως το καλύτερο τσέχικο έργο που κυκλοφόρησε εκτός Τσεχοσλοβακίας.

Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-208-533-9
Book pages: 
414
Book Dimensions: 
22χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο