Product

Ο άντρας που αναζήτησε την αγάπη στο σκοτάδι

Product

Ο άντρας που εξαφανίστηκε

Ο άντρας που δεν αγαπούσε τις γυναίκες

Κωδικός:
144434
Manufacturer: 
Description: 

Όλα αρχίζουν όταν ένας κινηματογραφιστής ακούει τη συγγραφέα να διαβάζει σε μια ραδιοφωνική εκπομπή το διήγημά της ''Ο άντρας του θανάτου μου'' και της προτείνει να συνεργαστούν για να το μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη. Η Γαλλίδα λογοτέχνις ξεκινά μια ηλεκτρονική αλληλογραφία μαζί του, προσπαθώντας να "φέρει στο κάδρο" το δικό της συναισθηματικό κόσμο. Αφηγήσεις για το παρελθόν, πραγματικά και φανταστικά πρόσωπα, όλα εμπλέκονται σε μια δίνη συλλογισμών για τη δυσκολία ή την ανικανότητα να αγαπάς. Το σενάριο της ταινίας γράφεται τώρα...

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Όλα αρχίζουν όταν ένας κινηματογραφιστής ακούει τη συγγραφέα να διαβάζει σε μια ραδιοφωνική εκπομπή το διήγημά της ''Ο άντρας του θανάτου μου'' και της προτείνει να συνεργαστούν για να το μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη. Η Γαλλίδα λογοτέχνις ξεκινά μια ηλεκτρονική αλληλογραφία μαζί του, προσπαθώντας να "φέρει στο κάδρο" το δικό της συναισθηματικό κόσμο. Αφηγήσεις για το παρελθόν, πραγματικά και φανταστικά πρόσωπα, όλα εμπλέκονται σε μια δίνη συλλογισμών για τη δυσκολία ή την ανικανότητα να αγαπάς. Το σενάριο της ταινίας γράφεται τώρα... Η συγγραφέας στήνει ένα νοητικό εργοτάξιο και η κάμερα συλλαμβάνει καρέ καρέ το φόβο της ερωτικής απώλειας. Ένας άντρας, ο Αρνό, ερωτεύεται παράφορα μια γυναίκα, την Ελέν, που δεν είναι παρά η ίδια η αφηγήτρια. Κι ενώ αρχικά διαφαίνονται τα σημάδια ενός αληθινού έρωτα, έπειτα μ ένα πλάνο βουβό, κινηματογραφημένο μέσα από τζάμι, ο έρωτας πεθαίνει μέσα του γίνεται αποστροφή, μίσος, περιφρόνηση. Ποια είναι λοιπόν τα όρια ανάμεσα στο "σ' αγαπώ" και το "δε σ' αγαπώ πια", στη λαγνεία της πρώτης ματιάς και στην απουσία της τελευταίας συνάντησης: Πώς ''Ο άντρας της ζωής μου'' γίνεται ''Ο άντρας του θανάτου μου;'' Σαν σε ψυχολογικό θρίλερ, η πρωταγωνίστρια εξιχνιάζει τη μυστηριώδη εξαφάνιση του έρωτα. Ανακρίνει τους μάρτυρες, αναζητεί τους ηθικούς αυτουργούς και προσπαθεί να βρει τα αίτια και τον πραγματικό ένοχο. Εσύ; Εγώ; Ποιος απ' τους δυο μας; Cut.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-691-489-5
Book pages: 
278
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Καμίγ Λοράνς γεννήθηκε το 1957 στην Ντιζόν της Γαλλίας. Σπούδασε σύγχρονη λογοτεχνία και δίδαξε στη Γαλλία και στο Μαρόκο, όπου έζησε δώδεκα χρόνια. Σήμερα ζει στη Νότια Γαλλία, σ' ένα μικρό χωριό κοντά στο Μονπελιέ. Η Καμίγ Λοράνς ήταν ήδη γνωστή στο γαλλικό αναγνωστικό κοινό χάρη σε προηγούμενα έργα της. Με το βιβλίο "Μέσα στην αγκαλιά του", όμως, ήρθε και η παγκόσμια αναγνώριση, αφού κέρδισε το βραβεία Femina και Renaudot lyceen για το 2000. Η κριτική επιτροπή του Femina δήλωσε μάλιστα ότι ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να γίνει: το βιβλίο είναι θαυμάσιο και το βραβείο πάει γάντι στην Καμίγ Λοράνς. Σε τι οφείλεται αυτή η επιτυχία; Μα φυσικά στο θέμα του βιβλίου: η συγγραφέας κατάφερε να απαντήσει σ' ένα ερώτημα που ανέκαθεν την απασχολούσε: τι είναι ο άντρας; Ο άντρας αποτελεί γι' αυτήν αντικείμενο παρατήρησης και σκέψης. Η ίδια επέλεξε να τον προσεγγίσει και να τον καταλάβει τοποθετώντας μέσα στο βιβλίο όλους τους άντρες της ζωής της, από τον παππού μέχρι τον εραστή, αντιμετωπίζοντάς τους με βλέμμα φωτεινό, χωρίς εντάσεις, πάντα φιλικό. "Δεν είναι θαυμάσιο; Ένας άντρας που προχωράει ακάθεκτος και που λέει: είμαι ο άντρας; Θα έπρεπε να μπορούμε να σταθούμε απέναντί του, να του ανταποδώσουμε το βλέμμα του και να πούμε: είμαι η γυναίκα". Η Καμίγ Λοράνς τα κατάφερε.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-691-489-5
Book pages: 
278
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο