Product

Ο ασώματος άνθρωπος

Product

Ο ατακτούλης

Ο άσωτος που δεν επέστρεψε ποτέ

Κωδικός:
117303
Manufacturer: 
Description: 

"... Του γέρου κόσμου η καρδιά καινούργιο αίμα θέλει.
Διψούν τα χείλη για φιλιά και χάδι τα μαλλιά μου
μα το φιλί της κοπελιάς είναι φωτιά και μπόρα.
Είπα το 'γω και λέω το μα 'σεις μου λέτε όχι
που κι η περίεργη ζωή μου δείχνει πως δεν το 'χει.
Γύφτισσα μάνα βύζαξα μωρέ Μουσταποστόλη
κι άμα τον θέλεις το Θεό θα σου μαλάξω ένα..."

"... Βάνω ζωή στα χρόνια μου κι όχι χρόνια στο χρόνο
να ζει κανείς ή να μη ζει και ας γλεντά τον πόνο..."

20,90 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"... Του γέρου κόσμου η καρδιά καινούργιο αίμα θέλει. Διψούν τα χείλη για φιλιά και χάδι τα μαλλιά μου μα το φιλί της κοπελιάς είναι φωτιά και μπόρα. Είπα το 'γω και λέω το μα 'σεις μου λέτε όχι που κι η περίεργη ζωή μου δείχνει πως δεν το 'χει. Γύφτισσα μάνα βύζαξα μωρέ Μουσταποστόλη κι άμα τον θέλεις το Θεό θα σου μαλάξω ένα..." "... Βάνω ζωή στα χρόνια μου κι όχι χρόνια στο χρόνο να ζει κανείς ή να μη ζει και ας γλεντά τον πόνο..." "... Τι διάολο τάξιμο είναι αυτό να πρέπει να αναθιβάνω τα ανείπωτα! Άλλο να τα θωρείς και να τα ζεις κι άλλο να διηγάσαι τα όσα δεν βάνει ούτε ο μαύρος ο νους! Μου τρώει όμως τα σωθικά το χρέος να μιλήσω για τις τραβάγιες των ζωντανών. Τη νύχτα της κόλασης δεν τη φωτίζουν αστέρια. Μαυροσκοτεινιασμένα νέφαλα ξερνούν τις απειλές τους. Γαστρώνετα η γης, γεννά και πάλι ανεγογυρεύεται. Άλλος τη ρίχνει κι άλλος παρακαλεί κι άλλος γι' αλλού την τύχη του γυρεύει. Λύνεται το λαρύγγι κλαίγοντας για να βρει παρηγοριά η ψυχή στην ψεύτρα ζωή. Περνάνε οι μέρες κι ο καιρός σαν ο τροχός γυρίζει, μα ο νους δεν λέει να ξεπλαντάξει. Κυκλοθυμικός και φουρτουνιασμένος είναι πνιγμένος στην αντάρα. Ανυπόφορος, απάλευτος και ακοινώνητος. Πώς να βρει το δρόμο για το λιμάνι με τέτοια καταχνιά; Χαράζει ρότα αρμενίζοντας στις φουρτούνες μισοπέλαγα με πλώρη το άγνωστο, ριψοκίνδυνο και μυστηριακό! Ας ξετυλίξω λοιπόν το κουβαράκι στους λαβύρινθους..."
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7860-67-5
Book pages: 
384
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωστής Μουδάτσος είναι από το Μέσα Λασίθι. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Academia de Studii Economice στο Βουκουρέστι. Σήμερα ζει στη Κρήτη, στο Μεγάλο Κάστρο και εργάζεται στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου.
Με τον Γιάννη Ξυλούρη (Ψαρογιάννη) παρουσίασαν το μουσικό έργο "Εωτόκριτος" ενώ η θεατρική διασκευή του, παρουσιάστηκε από το Θέατρο Κρήτης και την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου. Με το Μιχάλη Ξυδάκη οργάνωσαν το μουσικό σχήμα "Το κάλεσμα της φύσης" κι έχουν παρουσιάσει τις μουσικές εργασίες, "Το Κάλεσμα της Φύσης", "Η Κραυγή της Φύσης" και "Αδέσποτες Κουβέντες". Συμμετέχουν σε συναυλίες και μουσικοποιητικές βραδιές τόσο στον τόπο μας όσο και στο εξωτερικό.
Με τον Γιώργο Γκερεδάκη παρουσίασαν την εργασία, "Πρωί και Βράδυ" και με τον Νίκο Λιανέρη την "Ορμή και Θύελλα".
Έχει ακόμη επιμεληθεί τις μουσικές εργασίες "Παρέες της Κρήτης-Μελαμπες", αφιέρωμα στον Κώστα Μουντάκη κ.α. Είναι δημιουργός των ραδιοφωνικών εκπομπών, "Ταξιδεύοντας με τη σκιά μου", "Σμιλεύοντας το χρόνο", "Κόσμος κι όνειρο είναι ένα", "Μύριες χρυσές αθιβολές" και "Μεταξύ αναρχίας, ανταρσίας και ελευθερίας".
Άρθρα, αφιερώματα και μελέτες του δημοσιεύονται στον ντόπιο και διεθνή, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7860-67-5
Book pages: 
384
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο