Product

Ο ερωτών

Product

Ο εσωτερικός αγώνας πριν και κατά την επανάσταση του 1821

Ο έσχατος κόσμος

Κωδικός:
16092
Manufacturer: 
Description: 

Ο νεαρός Κόττα φεύγει από τη Ρώμη του αυτοκράτορα Αυγούστου για τους Τόμους, την πόλη του σιδήρου, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Αναζητεί εκεί τον εξόριστο Οβίδιο και τις "Μεταμορφώσεις", έργο ζωής του ποιητή. Ο Κόττα ανακαλύπτει ταξιδεύοντας έναν κόσμο όπου συναντιέται η αρχαία Ρώμη με τον εικοστό αιώνα, έναν κόσμο στα πρόθυρα του τέλους. Κι ακόμα ανακαλύπτει ότι οι "Μεταμορφώσεις" έχουν υποστεί κι αυτές μια μακάβρια μεταμόρφωση.

8,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ο νεαρός Κόττα φεύγει από τη Ρώμη του αυτοκράτορα Αυγούστου για τους Τόμους, την πόλη του σιδήρου, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Αναζητεί εκεί τον εξόριστο Οβίδιο και τις "Μεταμορφώσεις", έργο ζωής του ποιητή. Ο Κόττα ανακαλύπτει ταξιδεύοντας έναν κόσμο όπου συναντιέται η αρχαία Ρώμη με τον εικοστό αιώνα, έναν κόσμο στα πρόθυρα του τέλους. Κι ακόμα ανακαλύπτει ότι οι "Μεταμορφώσεις" έχουν υποστεί κι αυτές μια μακάβρια μεταμόρφωση. "Ο έσχατος κόσμος" είναι ένα γοητευτικό "μεταφυσικό θρίλερ" που φέρνει στο νου "Το όνομα του ρόδου". Είναι η εξιστόρηση ενός φανταστικού ταξιδιού σ' έναν κόσμο ονείρου, στα σύνορα διαφορετικών εποχών και μύθων, ένα βιβλίο ποιητικό για το τέλος του κόσμου, για το πέρασμα του χρόνου και την απώλεια της ποίησης. "Ο έσχατος κόσμος" απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, μεταφράστηκε σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες και θεωρείται ήδη ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης λογοτεχνίας.
Publications Date: 
1990
Book ISBN: 
960-210-053-2
Book pages: 
272
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κρίστοφ Ρανσμάγερ γεννήθηκε το 1954 στο Βελς της Αυστρίας. Σπούδασε φιλοσοφία στη Βιέννη και συνεργάστηκε με πολλά περιοδικά ως συντάκτης πολιτιστικών θεμάτων και ως κριτικός τέχνης. Από το 1982 ασχολείται αποκλειστικά με τη λογοτεχνία. Αυτό το διάστημα ζει στο Δουβλίνο.

Publications Date: 
1990
Book ISBN: 
960-210-053-2
Book pages: 
272
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο