Product

Ο ήλιος στην τάφρο

Product

Ο ήλιος στο τραπέζι

Ο ήλιος στο πάτωμα

Κωδικός:
147024
Manufacturer: 
Description: 

"Υπάρχουν πράγματα, για τα οποία δεν θέλω να μιλώ. Παραδείγματος χάρη, για όσα συνέβησαν εκείνο το χειμωνιάτικο απόγευμα. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς του είπα, νομίζω στην αρχή λογοφέραμε, καθόμουν μόλις τρεις σπιθαμές αντίκρυ του και τον παρατηρούσα, με την αλαφρά τσάκιση του σακακιού του και το επίμονο βλέμμα του να με τρυπάει σαν βελόνα. Μετά από λίγο στήριξε το μέτωπό του με το χέρι του και βγήκε από το διαμέρισμα.

10,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Υπάρχουν πράγματα, για τα οποία δεν θέλω να μιλώ. Παραδείγματος χάρη, για όσα συνέβησαν εκείνο το χειμωνιάτικο απόγευμα. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς του είπα, νομίζω στην αρχή λογοφέραμε, καθόμουν μόλις τρεις σπιθαμές αντίκρυ του και τον παρατηρούσα, με την αλαφρά τσάκιση του σακακιού του και το επίμονο βλέμμα του να με τρυπάει σαν βελόνα. Μετά από λίγο στήριξε το μέτωπό του με το χέρι του και βγήκε από το διαμέρισμα. Εγώ έμεινα εκεί, δίχως λέξη, δίχως έναν ψίθυρο, να κοιτώ τον αντικατοπτρισμό του στο κλειστό παράθυρο ακουμπώντας με τα γυμνά μου πέλματα το γυαλισμένο μάρμαρο του πατώματος". Μια γυναίκα. Ένας γάμος. Ένα εκκωφαντικό διαζύγιο. Μια σπουδαία επαγγελματική ευκαιρία. Μια παθιασμένη σχέση. Μια ανατριχιαστική προφητεία. Σε αυτό το εντυπωσιακό πρώτο της μυθιστόρημα η Άντζελα Ζιούτη μας προσφέρει μια μοναδική ιστορία για την άνιση αναμέτρηση ανάμεσα στη μοίρα και τη θέληση.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-7952-85-5
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ή Άντζελα Ζιούτη γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1968 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη σχολή Oικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Έχει εργαστεί στη διαφήμιση, στην Εκπαίδευση και ως Υπευθ. πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων σε μεγάλες Ελληνικές επιχειρήσεις. Άρθρα της κοινωνικού ενδιαφέροντος δημοσιεύονται σε έγκυρες ιστοσελίδες συχνά στο διαδίκτυο. Έχει κάνει διάφορες συνεντεύξεις μεταξύ των οποίων και την αποκλειστική συνέντευξη
του γνωστού μουσικοσυνθέτη Γιώργου Ανδρέου, του ηθοποιού Στράτου Τζώρτζογλου και του δημοφιλή Τούρκου ηθοποιού Serhan Yavas που πρωταγωνιστούσε στο σήριαλ Μοιραίος Έρωτας
Εμφανίστηκε στα γράμματα με το έργο: "Ο Θεός κατοικεί σε ουρανοξύστη,
31 ποιήματα της πόλης", Παρατηρητής, 1999, Θεσσαλονίκη (ποίηση).
Το έγκυρο περιοδικό ΜΕΤΡΟ την ίδια χρονιά, σε ένα αφιέρωμα
στην εκπνοή του 20ού αιώνα για τους σημαντικότερους Έλληνες Ποιητές
την ανακήρυξε εκπρόσωπο της γενιάς της πλάι στον Κωνσταντίνο Θεοτόκη, Νίκο Καρούζο και Χάρη Βλαβιανό.
Ακολούθησαν: "Η Αρχιτεκτονική των σιωπηλών ημερών", Ελληνικά Γράμματα, 2003, Αθήνα (ποίηση), "Ο ήλιος στο πάτωμα", Φερενίκη, 2009, Αθήνα (μυθιστόρημα), "Τους σιχάθηκα και έφυγα", 2016 μία μαύρη κωμωδία για τη σύγχρονη μετανάστευση που επρόκειτο να παιχτεί στο Θέατρο.
Αρθρογραφούσε καθημερινά σε πρωινές εφημερίδες Free press μεγάλης κυκλοφορίας της Θεσσαλονίκης και σήμερα στην ηλεκτρονική εφημερίδα Τhinkfree.gr του Θεσσαλονικιού δικηγόρου και Δημοσιογράφου Γιάννη Κεσσόπουλου, στο γυναικείο Womantoc.gr της γνωστής δημοσιογράφου Έλλης Στάη, στο έγκυρο antikleidi.com, στο now24.gr κ.ά.
Mιλάει Γερμανικά, Αγγλικά και Γαλλικά. Μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης που ιδρύθηκε το 1962 από τον Νίκο Γαβριήλ Πεντζίκη και την αδελφή του Ζωή Καρέλλη. Επί σειρά ετών υπηρέτησε ως γεν. Γραμματέας της Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων Βορείου Ελλάδος.
Βραβεύτηκε από το Φιλολογικό σύλλογο Παρνασσό (Β' βραβείο Ποίησης 2000),
τη Νέα Κίνηση Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης (Γ' βραβείο Ποίησης 1999), την Ένωση Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης (Α' βραβείο Ποίησης 2001) κ.ά.
Είχε τη μεγάλη χαρά και τιμή να μετέχει στις 231 Προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών που υπέγραψαν για να στηρίξουν την Αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη στο σπουδαίο ανασκαφικό της έργο στο λόφο Καστά της Αμφίπολης.
Είναι παντρεμένη με τον πυρηνικό γιατρό Δημήτρη Γρηγοράκη κα ζει στη Θεσσαλονίκη.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-7952-85-5
Book pages: 
160
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο