Product

Ο Ανυπόφορος Χριστόφορος και... οι ψείρες

Product

Ο Ανυφαντάκος

Ο ανυποψίαστος ανθρωπολόγος

Κωδικός:
95706
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Όταν ο άγγλος ανθρωπολόγος Nigel Barley φτάνει στο Βόρειο Καμερούν για να μελετήσει την ορεσίβια φυλή των Ντοουάγιο, γνωρίζει πολύ καλά πως πρέπει να διεξάγεται η επιτόπια έρευνα. Οι Ντοουάγιο, όμως, δεν έχουν ιδέα... Η καταγραφή της πρώτης εμπειρίας του Nigel Barley στην έρευνα πεδίου συνθέτει μια συναρπαστική εισαγωγή στην αληθινή ζωή ενός κοινωνικού ανθρωπολόγου και ταυτόχρονα μας προσφέρει μια ανεπάντεχη γνωριμία με τα πολλά πρόσωπα της Αφρικής.

15,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Όταν ο άγγλος ανθρωπολόγος Nigel Barley φτάνει στο Βόρειο Καμερούν για να μελετήσει την ορεσίβια φυλή των Ντοουάγιο, γνωρίζει πολύ καλά πως πρέπει να διεξάγεται η επιτόπια έρευνα. Οι Ντοουάγιο, όμως, δεν έχουν ιδέα... Η καταγραφή της πρώτης εμπειρίας του Nigel Barley στην έρευνα πεδίου συνθέτει μια συναρπαστική εισαγωγή στην αληθινή ζωή ενός κοινωνικού ανθρωπολόγου και ταυτόχρονα μας προσφέρει μια ανεπάντεχη γνωριμία με τα πολλά πρόσωπα της Αφρικής. Η αντισυμβατική αφήγησή του, στην οποία ο Barley εξιστορεί με αφοπλιστική ειλικρίνεια τις περιπέτειες του στη χώρα των Ντοουάγιο, θίγει εύστοχα και με χιούμορ πολλά καίρια ζητήματα της ανθρωπολογικής έρευνας.
Subtitle: 
Σημειώσεις σε μία χωμάτινη καλύβα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7872-23-1
Book pages: 
308
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο βρετανός ανθρωπολόγος και συγγραφέας Nigel Barley γεννήθηκε το 1947 στο Kingston-on-Thames. Σπούδασε στο Καίμπριτζ και πήρε το διδακτορικό του στην κοινωνική ανθρωπολογία από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Εργάστηκε επί σειρά ετών στο Βρετανικό Μουσείο, όπου διατέλεσε έφορος στο τμήμα Εθνογραφίας.

Subtitle: 
Σημειώσεις σε μία χωμάτινη καλύβα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7872-23-1
Book pages: 
308
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο