Product

Ο βίος του Αισώπου. Η παραλλαγή W

Product

Ο βίος του Ζοζέφ Ρουλέν. Κύριοι και υπηρέτες

Ο βίος του Ευριπίδη

Κωδικός:
104757
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Τον κατηγόρησαν για μισογυνισμό, όμως αυτός, ο μισογύνης, έπλασε μερικούς από τους πιο συγκλονιστικούς γυναικείους χαρακτήρες της λογοτεχνίας. Τον είπαν ορθολογιστή, όμως αυτός, ο ορθολογιστής, έδειξε με τον πιο άμεσο τρόπο τη δύναμη που έχουν οι θεοί πάνω στην ανθρώπινη ζωή.
Ίσως γι' αυτό, εξαιτίας των αντιφάσεών του, ο Ευριπίδης είναι ο πιο σύγχρονος από τους τρεις μεγάλους τραγικούς του 5ου π.Χ. αιώνα.

12,78 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τον κατηγόρησαν για μισογυνισμό, όμως αυτός, ο μισογύνης, έπλασε μερικούς από τους πιο συγκλονιστικούς γυναικείους χαρακτήρες της λογοτεχνίας. Τον είπαν ορθολογιστή, όμως αυτός, ο ορθολογιστής, έδειξε με τον πιο άμεσο τρόπο τη δύναμη που έχουν οι θεοί πάνω στην ανθρώπινη ζωή. Ίσως γι' αυτό, εξαιτίας των αντιφάσεών του, ο Ευριπίδης είναι ο πιο σύγχρονος από τους τρεις μεγάλους τραγικούς του 5ου π.Χ. αιώνα. Στη βιογραφία που του αφιερώνει η μεγάλη ελληνίστρια Μαρί Ντελκούρ τον παρουσιάζει ως έναν άνθρωπο δεμένο με την εποχή του, αν και σε μόνιμη σύγκρουση μαζί της, στραμμένο στην πολιτική, αν και με μόνιμες τάσεις αναχωρητισμού, αφοσιωμένο στις γυναίκες, αν και μονίμως προδομένο απ' αυτές. Οι Αθηναίοι τον αγάπησαν, αν και τον τίμησαν ελάχιστα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Έλληνες, που τον λάτρεψαν σαν ένα απ’ τα τελειότερα προϊόντα της Αθήνας. Η ζωή του, όπως και το έργο του, είναι δεμένα με μια απ' τις μεγαλύτερες στιγμές της Ιστορίας, με το "Big Bang" του πνεύματος που έγινε στην Αθήνα του χρυσού αιώνα.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-410-419-5
Book pages: 
275
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μαρί Ντελκούρ (Marie Delcourt) γεννήθηκε στις Βρυξέλλες το 1891 και πέθανε στη Λιέγη το 1979. Υπήρξε μια από τις σημαντικότερες ελληνίστριες του 20ού αιώνα. Έχει γράψει έργα για τον Αισχύλο και τον Περικλή, καθώς και διάφορες μελέτες για την ελληνική μυθολογία. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι εργασίες της για τον Οιδίποδα (""Oedipe ou La legende du conquerant") και τους Έλληνες ήρωες ("Legendes et cultes de heros en Grece").

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-410-419-5
Book pages: 
275
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο