Product

Ο γέροντας του βουνού και το ιπποτικό βασίλειο του αίματος

Product

Ο γεροντικός πληθυσμός της Ελλάδος

Ο γέροντας του Γένους

Κωδικός:
154337
Description: 

Θαυμάζουμε την αγάπη του για το Χριστό! Φθάνει στο σημείο να παρακαλεί το Χριστό, να τον αξιώσει, να χύσει το αίμα του για την αγάπη του. Και πράγματι ο Χριστός του χάρισε το δώρο του μαρτυρίου. Τον αξίωσε να μαρτυρήσει.
Θαυμάζουμε την αγάπη του για το λαό! Προτιμά να χαθεί ο ίδιος, για να κερδιθεί ο λαός. Τελικά δεν χάθηκε ούτε ο ίδιος ούτε ο λαός. Λόγος μοναδικός. Παρόμοια διάθεση για θυσία είχε και ο Απόστολος Παύλος. Θυσιάστηκε και σώθηκε και ο ίδιος και έσωσε και μας. Καμμιά θυσία δεν πάει χαμένη. Ποτίζει κάθε προσπάθεια.

10,95 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Θαυμάζουμε την αγάπη του για το Χριστό! Φθάνει στο σημείο να παρακαλεί το Χριστό, να τον αξιώσει, να χύσει το αίμα του για την αγάπη του. Και πράγματι ο Χριστός του χάρισε το δώρο του μαρτυρίου. Τον αξίωσε να μαρτυρήσει. Θαυμάζουμε την αγάπη του για το λαό! Προτιμά να χαθεί ο ίδιος, για να κερδιθεί ο λαός. Τελικά δεν χάθηκε ούτε ο ίδιος ούτε ο λαός. Λόγος μοναδικός. Παρόμοια διάθεση για θυσία είχε και ο Απόστολος Παύλος. Θυσιάστηκε και σώθηκε και ο ίδιος και έσωσε και μας. Καμμιά θυσία δεν πάει χαμένη. Ποτίζει κάθε προσπάθεια. Θαυμάζουμε τον μεγάλο διδάχο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας! Διακονεί την Εκκλησία δωρεάν. Προσφέρει το λόγο του Θεού δωρεάν. Δεν έχει ούτε καταθέσεις ούτε πορτοφόλι, ούτε σπίτι, ούτε δεύτερο ράσο! Για πληρωμή του ζητά να βάλουν την διδασκαλία του στο νου τους και να την "κάμνουν", να την εφαρμόζουν. Αντίθετα πονάει και δακρύζει, όταν έχει απρόθυμους ακροατές. Είναι αληθινός διδάσκαλος, γιατί δεν θεωρεί τον εαυτό του δάσκαλο των χριστιανών, αλλά αδελφό. Δεν θεωρεί τον εαυτό του άξιο να συμβουλεύει. Θαυμάζουμε την ταπείνωσή του! Αυτός ο μεγάλος Άγιος ονομάζει τον εαυτό του αμαρτωλό και δούλο του Εσταυρωμένου Χριστού. Και φθάνει στο σημείο να συμβουλεύεται το λαό, τι πρέπει να κάνει. Θαυμάζουμε το πόθο του Αγίου να απολαύσει το Θεό. Τι προσευχή! Τι πόθος! Τι λαχτάρα! Αξίωσε και μας, Θεέ μου, να σε απολαύσουμε!!!
Subtitle: 
Διδαχές από το σκαμνί του Πατροκοσμά
Publications Date: 
2009
Book pages: 
271
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αρναία Χαλκιδικής
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Διδαχές από το σκαμνί του Πατροκοσμά
Publications Date: 
2009
Book pages: 
271
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αρναία Χαλκιδικής
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο