Κατηγορίες
 
- Xριστουγεννιάτικα βιβλία - Δώρα
- ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ -
eBooks
Βιογραφίες
Γενικά βιβλία
Γεύση Διατροφή
Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Φιλοσοφία
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες
 
   Προσφορές
 
prosfores
 
   Ψηφοφορίες
 
Αγοράζετε μεταχειρισμένα βιβλία:
Σε καμιά περίπτωση.
Μονό σε περίπτωση που δεν υπάρχει καινούργιο.
Γιατί όχι; Αν είναι σε καλή κατάσταση.
Ναι, είναι πολύ πιο οικονομικό.
[ Αποτελέσματα ]
73026 Ψήφοι
115 Σχόλια
 
   Facebook
Ο γαστρονομικός πολιτισμός από την αρχαιότητα έως σήμερα

Ο γαστρονομικός πολιτισμός από την αρχαιότητα έως σήμερα

Κωδικός: 137987

Ήδιστον λογόδειπνον
Culture and Cuisine: A Journey Through the History of Food
Συγγραφέας: Revel, Jean - François
Μεταφραστής: Ποταμιάνου, Βίκη
Επιμελητής: Μωράκη, Αναστασία
Υπεύθυνος Σειράς: Επίκουρος, κριτικός γεύσης
Εκδότης: Πολύτροπον
Σειρα: Γαστρονομία και Σκέψη
ISBN: 960-6840-15-8
Έτος Έκδοσης: 2008
Κωδικός προϊόντος: 137987
26.63EUR

 
Διαθέσιμο<br>Αποστολή<br> σε 6-7 ημέρες. Διαθέσιμο
Αποστολή
σε 6-7 ημέρες.

Ποσότητα


Περιγραφή Είδους: Βιβλίο

Τοιούτον ο θαυμαστός ούτος του λόγου οικονόμος Αθήναιος ήδιστον λογόδειπνον εισηγείται...

(Αθήναιος, Δειπνοσοφισταί, Ι,b)


Από τη φράση αυτή του Αθήναιου εμπνεύστηκε ο Jean-Francois Revel τον τίτλο του βιβλίου. Μας προσκαλεί λοιπόν να φάμε μιλώντας για το φαγητό, σε ένα γεύμα μέσα από τις λέξεις, σε μια γαστρονομική περιπλάνηση μέσα από κείμενα από την αρχαιότητα έως σήμερα, με ζητούμενο την ιστορία της γεύσης και των γευστικών προτιμήσεων των ανθρώπων. Αναζητά όχι τόσο το ίδιο το φαγητό και την ιστορία του αλλά τον γαστρονομικό πολιτισμό κάθε εποχής όπως τον κατέγραψαν ακούσια οι άνθρωποι στα κείμενά τους. Αρχαία συμπόσια, μεσαιωνικές γιορτές αλλά και καθημερινό προσφάι, δείπνα σε αυλές βασιλιάδων και γεύματα σε κουζίνες σπιτιών.

Ο Ρεβέλ ψάχνει σε πραγματείες και λογοτεχνικά κείμενα, σε οδηγούς μαγειρικής και εγχειρίδια, σε επιστολές και απομνημονεύματα, αυτό που αποκαλεί καθρέφτισμα της γευστικής συνείδησης κάθε κοινωνίας, συνθέτοντας από τα ψήγματα αυτά μια αφήγηση γύρω από τον γαστρονομικό πολιτισμό. Γι αυτόν, το φαγητό, όπως και η σεξουαλικότητα, δεν μπορεί να διαχωριστεί από τη φαντασία. Και στο βιβλίο αυτό η γαστρονομική φαντασία προηγείται της εμπειρίας, την συνοδεύει και εν μέρει την υποκαθιστά.


Λεπτομέρειες Είδους: Βιβλίο

Υπότίτλος: Ήδιστον λογόδειπνον
Τίτλος πρωτότυπου: Culture and Cuisine: A Journey Through the History of Food
Κωδικός προϊόντος: 137987
ISBN: 960-6840-15-8
Γλώσσα: Ελληνικά
Μήνας Έκδοσης: Δεκεμβρίος
Έτος Έκδοσης: 2008
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 317
Είδος: Βιβλίο
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόμοι: 1
Διαστάσεις: 21χ14



Revel, Jean - François

Άλλα βιβλία του συγγραφέα

  

 
 
 
 
Δεν υπάρχουν κριτικές προϊόντων.
 
 
 
Γράψτε μια νέα κριτική
 
 
 
 
 
   Καλάθι αγορών
 
Αδειο καλάθι
 
Δωρεάν αποστολή  με παραγγελίες άνω των 70.00EUR στην Ελλάδα.
 
   Εκδότής
 
Πολύτροπον
Αλλα προϊόντα
 
   Παλιά & σπάνια βιβλία
 
 
   Σπάνια Βιβλία
 

Ο μυστικός κώδικας του Πυθαγόρα και η αποκρυπτογράφησι της διδασκαλίας του
15.00EUR
 
   Ειδοποιήσεις
 
ΕιδοποιήσειςΕιδοποιείστε με για
αλλαγές/ανανεώσεις
του προϊόντος
Ο γαστρονομικός πολιτισμός από την αρχαιότητα έως σήμερα
 
Powered by osCommerce
Copyright ©2002-2019 geostatik & bibliopolio.gr . All rights reserved.