Product

Ο γερανός του Γεράσιμου

Product

Ο Γερμανικός Ποιμενικός

Ο γερμανικός Ιανός

Κωδικός:
91628
Product Categories: 
Manufacturer: 
Description: 

[...] Ο σκοπός του φωτογραφικού αυτού ντοκουμέντου δεν είναι το "πανηγύρι" του πολέμου. Σίγουρα είναι ένα υλικό που εμπεριέχει στοιχεία που αποδεικνύουν όχι τόσο την "ηρωική μορφή" του πολέμου, αλλά τα δεινά και τις συμφορές και την αγριότητά του, που επιβεβαιώνει ότι σε παρόμοιες καταστάσεις: "homo homini lupus est" (ο άνθρωπος για τον άνθρωπο είναι λύκος).

29,55 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Ο σκοπός του φωτογραφικού αυτού ντοκουμέντου δεν είναι το "πανηγύρι" του πολέμου. Σίγουρα είναι ένα υλικό που εμπεριέχει στοιχεία που αποδεικνύουν όχι τόσο την "ηρωική μορφή" του πολέμου, αλλά τα δεινά και τις συμφορές και την αγριότητά του, που επιβεβαιώνει ότι σε παρόμοιες καταστάσεις: "homo homini lupus est" (ο άνθρωπος για τον άνθρωπο είναι λύκος). Κατ' αρχήν οφείλουμε να καταστήσουμε γνωστό στον αναγνώστη ότι το πλήθος των, εν πολλοίς, σπανίων φωτογραφιών προέρχεται από τα γερμανικά αρχεία του Bundesarchiv. Ο κύριος σκοπός, λοιπόν, είναι να παρουσιασθεί υλικό για την ερμηνεία του "Γερμανικού Ιανού", ανάλογου με τον διπρόσωπο ρωμαϊκό θεό Ιανό, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου" και ιδίως κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Κρήτη. Γιατί είναι, όντως, ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά της ιστορίας η γερμανική διπρόσωπη συμπεριφορά. [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)
Subtitle: 
Φωτογραφίες της κατοχής στην Κρήτη από τα γερμανικά αρχεία του Bundesarchiv
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8365-08-2
Book pages: 
113
Book Dimensions: 
26χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αντώνης Σανουδάκης γεννήθηκε στη Χερσόνησο Ηρακλείου. Σπούδασε Θεολογία και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επίκουρος καθηγητής στην Α.Ε.Α. Κρήτης.
Έλαβε μέρος στους αγώνες της γενιάς του "114" και στο αντιδικτατορικό κίνημα ως συνεργάτης του πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Πυρουνάκη. Το 1968 συνελήφθη και του απαγορεύθηκε η αποδημία. Διετέλεσε Επιστημονικός Προϊστάμενος και Αναπληρωτής Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Κρήτης.
Έχει εκδώσει δέκα ποιητικές συλλογές, δυο σειρές διηγημάτων, είκοσι εφτά μαρτυρίες αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, μελέτες για την ιστορία και λογοτεχνία. Τιμήθηκε το 1993 με το λογοτεχνικό βραβείο του Δήμου Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης", την Ένωση Συντακτών και Δημοσιογράφων Ελλάδος και, με πρόταση του Π. Πρεβελάκη, τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών.Λογοτεχνικά και ιστορικά αποσπάσματα των έργων του εμπεριέχονται σε σχολικά βιβλία Γυμνασίου-Λυκείου και σε ποιητικές ανθολογίες. Βιβλία και ποιήματά του έχουν μεταφρασθεί στα γερμανικά και ιταλικά. Ποιήματά του έχουν μελοποιήσει ο Χριστόδουλος Χάλαρης, ο Παν. Φουρναράκης και ο Μπάμπης Πραματευτάκης. Το ορατόριο "Φαέθοντος Επιφάνεια", σε ποίησή του, που κυκλοφόρησε σε δίσκο και CD, διηύθυνε ο Θόδωρος Αντωνίου. Από το 1991 ως το 2007 υπήρξε τακτικός επιφυλλιδογράφος της εφ. Τα Νέα. Είναι αντεπιστέλλον μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, του Συνδέσμου Θεολόγων Κρήτης και της Ένωσης Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου.

Subtitle: 
Φωτογραφίες της κατοχής στην Κρήτη από τα γερμανικά αρχεία του Bundesarchiv
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8365-08-2
Book pages: 
113
Book Dimensions: 
26χ22
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο