Product

Ο γρίφος του φωτός

Product

Ο γρύλος και η πριγκίπισσα

Ο γρίφος του ψηφιδωτού

Κωδικός:
108077
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Μια νύχτα του Ιουνίου του 1300, ένας άνδρας βρίσκεται δολοφονημένος σε μια εγκαταλελειμμένη εκκλησία έξω από τη Φλωρεντία, στη βάση ενός τεράστιου ψηφιδωτού. Την έρευνα για την εξιχνίαση του μυστηρίου αναλαμβάνει ο γνωστός ποιητής Δάντης Αλιγκιέρι, που έχει μόλις εκλεγεί μέλος του Συμβουλίου των Προϊσταμένων της Κοινότητας. Μια έρευνα ιδιαίτερα δύσκολη που παρεμποδίζεται διαρκώς από παραπλανητικές ενδείξεις και που σκοντάφτει πάνω σε αναπάντητα ερωτήματα.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Μια νύχτα του Ιουνίου του 1300, ένας άνδρας βρίσκεται δολοφονημένος σε μια εγκαταλελειμμένη εκκλησία έξω από τη Φλωρεντία, στη βάση ενός τεράστιου ψηφιδωτού. Την έρευνα για την εξιχνίαση του μυστηρίου αναλαμβάνει ο γνωστός ποιητής Δάντης Αλιγκιέρι, που έχει μόλις εκλεγεί μέλος του Συμβουλίου των Προϊσταμένων της Κοινότητας. Μια έρευνα ιδιαίτερα δύσκολη που παρεμποδίζεται διαρκώς από παραπλανητικές ενδείξεις και που σκοντάφτει πάνω σε αναπάντητα ερωτήματα. Ποιο μυστικό σκόπευε να αποκαλύψει με το έργο του ο δολοφονημένος καλλιτέχνης; Ποια είναι η Αντίλια, η γοητευτική χορεύτρια που κάτω από το βαμμένο πρόσωπό της κρύβει μια πανάρχαιη ευγενική καταγωγή; Τι προσπαθούν να κάνουν οι οπαδοί του Αυτοκράτορα; Τι φοβάται και τι θέλει να κρύψει ο Πάπας; Τι είναι αυτό που οδήγησε στη Φλωρεντία την συντροφιά των λογίων που ετοιμάζονται να ιδρύσουν το καινούργιο Πανεπιστήμιο; Τι κρύβεται πίσω από τον Τρίτο Ουρανό; Ένα συναρπαστικό, κλασσικό μυθιστόρημα μυστηρίου, που κρατάει σε αγωνία τον αναγνώστη μέχρι την τελευταία στιγμή με τις αλλεπάλληλες ανατροπές των δεδομένων, και ταυτόχρονα ένα γοητευτικό χρονικό της Φλωρεντίας των τελευταίων, σκοτεινών μεσαιωνικών χρόνων, πριν από τη λάμψη της Αναγέννησης, με πρωταγωνιστή έναν απρόσμενο Δάντη Αλιγκιέρι.
Subtitle: 
Ιστορικό μυθιστόρημα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-453-021-6
Book pages: 
389
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τζούλιο Λεόνι γεννήθηκε στη Ρώμη και ξεκίνησε την καριέρα του σαν ερευνητής και κριτικός της λογοτεχνίας. Στη δεκαετία του 1980 ίδρυσε το περιοδικό Symbola αφιερωμένο στην πειραματική ποίηση και τις σύγχρονες αισθητικές αναζητήσεις. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις ιστορικές πρωτοπορίες και με τον ιταλικό φουτουρισμό. Σαν συγγραφέας κερδίζει το βραβείο Tedeschi το 2000 για το μυθιστόρημα "Ο Δάντης Αλιγκιέρι και τα μυστήρια της Μέδουσας", στο οποίο κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του ως ντετέκτιβ ο Δάντης Αλιγκιέρι. Το βιβλίο γνωρίζει τεράστια επιτυχία και ακολουθούν "Ο γρίφος του ψηφιδωτού", που έχει μεταφραστεί σε 29 χώρες και "Τα εγκλήματα του φωτός". Στα έργα του εμφανίζονται συχνά στοιχεία σχετικά με την εσωτερική φιλοσοφία, την μαγεία, την αστρολογία και την αλχημεία, που αποτελούν τα μεγάλα πάθη του.

Subtitle: 
Ιστορικό μυθιστόρημα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-453-021-6
Book pages: 
389
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο