Product

Ο δεύτερος άγγελος

Product

Ο δεύτερος βίος των Τριών Ιεραρχών

Ο δεύτερος άνθρωπος

Κωδικός:
75727
Description: 

Όταν πεθαίνει ο αδελφός του, ο Ρόμπερτ Μάρτιν γίνεται ξαφνικά πολυεκατομμυριούχος. Η νέα του ζωή ξεκινά γεμάτη υποσχέσεις: ένας έρωτας στη Ρώμη, μια φιλία στην Οξφόρδη, ένα ταξίδι στην Κύπρο. Μόνο που η κληρονομιά περιέχει ένα μυστήριο, ένα μυστήριο που με τη μορφή ενός παλιού χειρογράφου θα οδηγήσει τον Μάρτιν πίσω στο παρελθόν, στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σε τούτο το συναρπαστικό, περιπετειώδες μυθιστόρημα η κλασική αρχαιότητα βαδίζει παράλληλα με τη ζωή του σήμερα.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Όταν πεθαίνει ο αδελφός του, ο Ρόμπερτ Μάρτιν γίνεται ξαφνικά πολυεκατομμυριούχος. Η νέα του ζωή ξεκινά γεμάτη υποσχέσεις: ένας έρωτας στη Ρώμη, μια φιλία στην Οξφόρδη, ένα ταξίδι στην Κύπρο. Μόνο που η κληρονομιά περιέχει ένα μυστήριο, ένα μυστήριο που με τη μορφή ενός παλιού χειρογράφου θα οδηγήσει τον Μάρτιν πίσω στο παρελθόν, στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σε τούτο το συναρπαστικό, περιπετειώδες μυθιστόρημα η κλασική αρχαιότητα βαδίζει παράλληλα με τη ζωή του σήμερα. Μέσα από την άνοδο και την πτώση ενός ανθρώπου που θα παραμείνει για πάντα ο "δεύτερος άνθρωπος", ο άνθρωπος της σκιάς, ο μέντορας που βρίσκεται πάντα πίσω από τον επιτυχημένο ήρωα (όπως ο Ηφαιστίωνας πίσω από τον Μέγα Αλέξανδρο, όπως ο Ρόμπερτ Μάρτιν πίσω από τον αδελφό του), η Μέισινγκ δημιουργεί ένα σύγχρονο μύθο κοιτάζοντας ταυτόχρονα προς ένα μακρινό χθες, όταν οι κλασικοί μύθοι έβαζαν τα θεμέλια του σήμερα.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-03-3510-9
Book pages: 
393
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ντούσκα Μέισινγκ γεννήθηκε το 1947 στο Αϊντχόβεν. Το πρώτο της βιβλίο Οι κόκορες και άλλες ιστορίες ήταν μια συλλογή κριτικών κειμένων της για την ολλανδική λογοτεχνία και κυκλοφόρησε το 1974, εποχή που ήταν διευθύντρια του λογοτεχνικού περιοδικού De Revisor. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα Ρόμπινσον (1976), Μετά τη γάτα (1977), Τίγρη, τίγρη! (1980), Η ουτοπία ή Οι ιστορίες του Τόμας (1982) καθώς και το παραμύθι Η αρκούδα και ο κυνηγός (1987). Με τα μυθιστορήματα Το κείμενο (1990) και Η φωτιά και το μετάξι (1992) κάνει μια στροφή στη λογοτεχνική της πορεία, που θα την οδηγήσει στο γνωστότερο μέχρι σήμερα βιβλίο της Ο δεύτερος άνθρωπος (2000). Είναι αδελφή του συγγραφέα Χίερτεν Μέισινγκ με τον οποίο μοιράζεται την ίδια αγάπη για την ιστορία και την αρχαιοελληνική φιλοσοφία.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-03-3510-9
Book pages: 
393
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο