Product

Ο θησαυρός των Ιβανόφ

Product

Ο θησαυρός των κλασικών της Disney

Ο θησαυρός των ιπποτών

Κωδικός:
84393
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Έτος 1315. Ο πάπας Ιωάννης ΚΒ΄ αναθέτει στον Γκαλθεράν ντε Μπορν, ιππότη του Τάγματος των Οσπιταλίων και περίφημο γιατρό και ερευνητή, την εξιχνίαση τριών θανάτων: του πάπα Κλήμεντος Ε΄, του βασιλιά Φιλίππου Δ΄ του Ωραίου και του σφραγιδοφύλακά του Γκιγιόμ ντε Νογκαρέ. Οι φήμες ήθελαν και οι τρεις να έχουν πέσει θύματα της κατάρας του μεγάλου μάγιστρου των Ναϊτών, Ζακ ντε Μολέ, που είχε καεί στην πυρά ένα χρόνο νωρίτερα.

10,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Έτος 1315. Ο πάπας Ιωάννης ΚΒ΄ αναθέτει στον Γκαλθεράν ντε Μπορν, ιππότη του Τάγματος των Οσπιταλίων και περίφημο γιατρό και ερευνητή, την εξιχνίαση τριών θανάτων: του πάπα Κλήμεντος Ε΄, του βασιλιά Φιλίππου Δ΄ του Ωραίου και του σφραγιδοφύλακά του Γκιγιόμ ντε Νογκαρέ. Οι φήμες ήθελαν και οι τρεις να έχουν πέσει θύματα της κατάρας του μεγάλου μάγιστρου των Ναϊτών, Ζακ ντε Μολέ, που είχε καεί στην πυρά ένα χρόνο νωρίτερα. Παράλληλα, ο Γκαλθεράν αναλαμβάνει να αναζητήσει και τα ίχνη του χαμένου θησαυρού του Τάγματος των Ναϊτών, το οποίο είχε διαλυθεί και τα μέλη του είχαν εκδιωχθεί από την Ευρώπη. Ακολουθούμενος από τον νόθο γιο του, Γκαρθία, και τη Σάρα, μια εβραία μάγισσα με εξωτική ομορφιά, ο Γκαλθεράν θα λύσει το μυστήριο των τριών θανάτων και θα εντοπίσει τις μυστικές κρύπτες του θησαυρού των Ναϊτών ακολουθώντας το Δρόμο του Αγίου Ιακώβου της Κομποστέλα. Κυνηγημένοι από όλους, ο Γκαλθεράν, ο Γκαρθία και η Σάρα θα διασχίσουν το δρόμο του προσκυνήματος από τη Γαλλία ως την Ισπανία για να καταλήξουν στο Φινιστέρε, στο Τέλος του Κόσμου, στις ακτές του Ατλαντικού, αναζητώντας τη λύτρωση και τη σωτηρία.
Subtitle: 
Ιστορικό μυθιστόρημα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-274-764-1
Book pages: 
414
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ματίλντε Ασένσι γεννήθηκε στο Αλικάντε της Ισπανίας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Universidad Autonoma de Barcelona και εργάστηκε για τρία χρόνια στο ειδησεογραφικό τμήμα του ραδιοφωνικού σταθμού Radio Alicante-SER. Συνέχισε τη σταδιοδρομία της στον RNE, ενώ παράλληλα συνεργαζόταν με το πρακτορείο EFE και με τις τοπικές εφημερίδες "La Verdad" και "Informacion". Ήταν υποψήφια για το πρώτο λογοτεχνικό βραβείο Ciudad de San Sebastian, το 1995, και Gabriel Miro, το 1996. Το 1996, επίσης, πήρε το πρώτο βραβείο διηγήματος στον 15ο λογοτεχνικό διαγωνισμό Juan Ortiz del Barco του Κάντιθ. Το 1999 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα, "Το κεχριμπαρένιο σαλόνι", το οποίο γνώρισε μεγάλη αποδοχή από το αναγνωστικό κοινό και τους κριτικούς, και απέδωσε στη συγγραφέα το χαρακτηρισμό της νέας Ισπανίδας βασίλισσας του ποιοτικού μπεστ σέλερ.

Subtitle: 
Ιστορικό μυθιστόρημα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-274-764-1
Book pages: 
414
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο