Product

Ο ιππότης των σπαθιών

Product

Ο ιπτάμενος γιατρός

Ο ιππότης, η γυναίκα και ο ιερέας

Κωδικός:
6152
Description: 

Ο θεσμός του γάμου και η μονοπυρηνική οικογένεια θεωρούνται θεμελιακά πολιτισμικά στοιχεία των σύγχρονων κοινωνιών, ώστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι αλλαγές που υφίστανται να θεωρούνται συμπτώματα κρίσης ολόκληρης της κοινωνίας. Ο Duby μας δείχνει πώς αναδύεται ανάμεσα στα 1000 και 1200 μ.Χ. ο αυτονόητος σήμερα θεσμός του γάμου μέσα από τη σύγκρουση της αντίληψης για την ελεύθερη ένωση και την αρπαγή των γυναικών, που εφάρμοζαν οι πολεμιστές, και την αντιμετώπιση του γάμου ως θρησκευτικού μυστηρίου, που προωθούσε η Kαθολική Eκκλησία.

17,10 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο θεσμός του γάμου και η μονοπυρηνική οικογένεια θεωρούνται θεμελιακά πολιτισμικά στοιχεία των σύγχρονων κοινωνιών, ώστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι αλλαγές που υφίστανται να θεωρούνται συμπτώματα κρίσης ολόκληρης της κοινωνίας. Ο Duby μας δείχνει πώς αναδύεται ανάμεσα στα 1000 και 1200 μ.Χ. ο αυτονόητος σήμερα θεσμός του γάμου μέσα από τη σύγκρουση της αντίληψης για την ελεύθερη ένωση και την αρπαγή των γυναικών, που εφάρμοζαν οι πολεμιστές, και την αντιμετώπιση του γάμου ως θρησκευτικού μυστηρίου, που προωθούσε η Kαθολική Eκκλησία. Tα στάδια αυτής της σύγκρουσης συμπίπτουν με βαθιές αλλαγές στη δημογραφία, την κοινωνική διαστρωμάτωση και την οργάνωση της πολιτικής εξουσίας στη Δυτική Ευρώπη. Με την ανθρωπολογική αυτή προσέγγιση και τη ζωντανή του αφήγηση ο συγγραφέας επιτρέπει στον αναγνώστη να κατανοήσει και να εντάξει στο γενικότερο πλαίσιο των αλλαγών της μεσαιωνικής κοινωνίας γεγονότα όπως οι συνεχείς πολεμικές συγκρούσεις των ευγενών, η διαμάχη κοσμικής και θρησκευτικής εξουσίας, και φαινόμενα όπως ο αυλικός έρωτας και η τέχνη των τρουβαδούρων.
Subtitle: 
Ο γάμος στη φεουδαρχική Ευρώπη
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-7309-99-5
Book pages: 
281
Book Dimensions: 
24χ15
Publication Place: 
Ηράκλειο Κρήτης
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Georges Duby (1919-1996) υπήρξε μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας και κάτοχος της έδρας Ιστορίας των Μεσαιωνικών Κοινωνιών στο College de France. Δημοσίευσε πολυάριθμα έργα, κυρίως για τη μεσαιωνική ιστορία, ενώ η πρώτη έκδοση του Ιστορικού Άτλαντα υπό τη διεύθυνσή του κυκλοφόρησε το 1987. Έκτοτε εμπλουτίστηκε και βελτιώθηκε σε μια σειρά από επανεκδόσεις, ενώ στην παρούσα μορφή του έχει συμπληρωθεί ώστε να περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις.

Subtitle: 
Ο γάμος στη φεουδαρχική Ευρώπη
Publications Date: 
1996
Book ISBN: 
960-7309-99-5
Book pages: 
281
Book Dimensions: 
24χ15
Publication Place: 
Ηράκλειο Κρήτης
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο