Product

Ο ιστός της αράχνης

Product

Ο ιστός της πεποίθησης

Ο ιστός της αράχνης

Κωδικός:
190408
Description: 

Το πρώτο μυθιστόρημα του Γιόσεφ Ροτ, αποκαλυπτικό ήδη του ταλέντου και της ιδιαιτερότητας του ύφους που κατατάσσει το συγγραφέα στους σημαντικότερους τεχνίτες του λόγου.

Ο Γιόσεφ Ροτ ήταν πολυδιάστατη προσωπικότητα: Καθολικός γεννημένος από εβραίους γονείς, ανθρωπιστής και ορθολογιστής συνάμα, με διεθνιστικές αντιλήψεις σε μια εποχή εθνικιστικής έξαρσης. Το ασυμβίβαστο φρόνημά του στρέφεται ενάντια στο συρμό των καιρών και προσεγγίζει την κοινωνική και πολιτική κατάρρευση του Μεσοπολέμου με μια μοναδική ειρωνεία που χαρακτηρίζει το έργο του.

5,66 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το πρώτο μυθιστόρημα του Γιόσεφ Ροτ, αποκαλυπτικό ήδη του ταλέντου και της ιδιαιτερότητας του ύφους που κατατάσσει το συγγραφέα στους σημαντικότερους τεχνίτες του λόγου. Ο Γιόσεφ Ροτ ήταν πολυδιάστατη προσωπικότητα: Καθολικός γεννημένος από εβραίους γονείς, ανθρωπιστής και ορθολογιστής συνάμα, με διεθνιστικές αντιλήψεις σε μια εποχή εθνικιστικής έξαρσης. Το ασυμβίβαστο φρόνημά του στρέφεται ενάντια στο συρμό των καιρών και προσεγγίζει την κοινωνική και πολιτική κατάρρευση του Μεσοπολέμου με μια μοναδική ειρωνεία που χαρακτηρίζει το έργο του. Ήρωας του βιβλίου ένας ασήμαντος "μικρός άνθρωπος", ο Tέοντορ Λόζε: εθνικιστής, χαφιές, μέλος δολοφονικών παρακρατικών οργανώσεων, υποχείριο κάθε ισχυρού, όχι από πεποίθηση, αλλά από επιθυμία να ανέλθει με κάθε τρόπο. Ο Ροτ με διεισδυτικότητα και λεπτό σαρκασμό ψυχογραφεί τον ήρωά του, περιγράφοντας συνάμα με εντυπωσιακή ακρίβεια το κλίμα της εποχής που γέννησε το φασισμό, της οποίας οι ομοιότητες με το σήμερα αναδεικνύουν τη διαχρονικότητα του κλασικού αυτού έργου. Το βιβλίο γράφτηκε το 1923 και δημοσιεύτηκε σε συνέχειες στη σοσιαλιστική εφημερίδα της Bιένης Arbeiter-Zeitung τον Οκτώβριο και Nοέβριο του ίδιου έτους. Δύο μόλις μέρες αργότερα έγινε ακριβώς αυτό που ο Ροτ προφητικά ξορκίζει στο έργο: το πραξικόπημα Xίτλερ-Λούντεντορφ.
Publications Date: 
2013
Book ISBN: 
960-218-838-3
Book pages: 
192
Publication Place: 
Αθήνα
Publications Date: 
2013
Book ISBN: 
960-218-838-3
Book pages: 
192
Publication Place: 
Αθήνα