Product

Ο κινηματογράφος της ποίησης

Product

Ο κινηματογράφος χωρίς μυστικά και η τέχνη του οπερατέρ

Ο κινηματογράφος του απρόοπτου

Κωδικός:
101858
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Τα κείμενα που συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο αυτό είναι η αυθόρμητη ματιά ενός διακεκριμένου Αμερικάνου θεωρητικού σε δυο ελληνικές ταινίες που θα μπορούσε κανείς να πει ότι φλερτάρουν με τον αμερικανικό ανεξάρτητο κινηματογράφο.
Η προσέγγιση όμως του Horton τις απαλλάσει από οποιεσδήποτε κατατάξεις και συγγένειες, χαρακτηρίζοντας τες σαν μια αυτόνομη κινηματογραφική γιορτή. Αυτή η προσέγγιση είναι που δίνει νόημα στην ύπαρξη του βιβλίου.

10,65 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα κείμενα που συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο αυτό είναι η αυθόρμητη ματιά ενός διακεκριμένου Αμερικάνου θεωρητικού σε δυο ελληνικές ταινίες που θα μπορούσε κανείς να πει ότι φλερτάρουν με τον αμερικανικό ανεξάρτητο κινηματογράφο. Η προσέγγιση όμως του Horton τις απαλλάσει από οποιεσδήποτε κατατάξεις και συγγένειες, χαρακτηρίζοντας τες σαν μια αυτόνομη κινηματογραφική γιορτή. Αυτή η προσέγγιση είναι που δίνει νόημα στην ύπαρξη του βιβλίου.
Subtitle: 
2 κείμενα για τις ταινίες του Ρένου Χαραλαμπίδη
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-511-023-7
Book pages: 
127
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Andrew Horton είναι καθηγητής κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα. Έχει γράψει ένα από τα πιο γνωστά βιβλία για τη συγγραφή σεναρίου με τίτλο "Writing the Character-Centered Screenplay". Επίσης έχει γράψει μια σειρά θεωρητικών βιβλίων για τον σοβιετικό κινηματογράφο, τον πρώην γιουγκοσλαβικό αλλά και τον ελληνικό ("The Films of Theo Angelopoulos: A Cinema of Contemplation"). Σενάριά του έχουν γίνει ταινίες, και έχει παραδόσει σεμινάρια κινηματογράφου στα περισσότερα πανεπιστήμια της Αμερικής.

Subtitle: 
2 κείμενα για τις ταινίες του Ρένου Χαραλαμπίδη
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-511-023-7
Book pages: 
127
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο