Product

Ο κλήρος στην εθνεγερσία του 1821

Product

Ο κλήρος του μεσημεριού

Ο κλήρος στο Μακεδονικό Αγώνα

Κωδικός:
78554
Description: 

Κατά την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα ο Κλήρος σύσσωμος -ανώτερος και κατώτερος, επώνυμος και ανώνυμος- αντιστάθηκε σθεναρά στη βουλγαρική απειλή, πρωτοστατώντας στην ενδυνάμωση και οργάνωση του Ελληνισμού της Μακεδονίας. Ο επιστήμονας ιστορικός, αλλά και κάθε ιστορικά σκεπτόμενος άνθρωπος, αντικρύζει με θαυμασμό και σεβασμό τη συμβολή του κλήρου στο εθνικό επίτευγμα αυτού του αγώνα.

6,67 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Κατά την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα ο Κλήρος σύσσωμος -ανώτερος και κατώτερος, επώνυμος και ανώνυμος- αντιστάθηκε σθεναρά στη βουλγαρική απειλή, πρωτοστατώντας στην ενδυνάμωση και οργάνωση του Ελληνισμού της Μακεδονίας. Ο επιστήμονας ιστορικός, αλλά και κάθε ιστορικά σκεπτόμενος άνθρωπος, αντικρύζει με θαυμασμό και σεβασμό τη συμβολή του κλήρου στο εθνικό επίτευγμα αυτού του αγώνα. Στην παρούσα μελέτη -αν και η διαπραγμάτευση κάθε ιστορικού θέματος παρουσιάζει δυσκολίες εκλαΐκευσης- επιχειρείται μια εκλαϊκευμένη προσέγγιση μέσα στα πλαίσια, όμως, της επιστημονικής - ιστορικής αντιμετωπίσεως του θέματος· κι αυτό σημαίνει ότι η συμβολή του κλήρου στον Μακεδονικό Αγώνα εντάσσεται στα ιστορικά της συμφραζόμενα με τρόπο σαφή και συστηματικό. Δεν λείπει, όμως, η ζωντανή και άμεση αφήγηση καταστάσεων και δράσης που φέρνει τα γεγονότα πιο κοντά στον αναγνώστη και τα καθιστά περισσότερο οικεία.
Subtitle: 
Η συμβολή του στην οργάνωση και στην αντίσταση του ελληνισμού 1767-1908
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7146-83-2
Book pages: 
77
Book Dimensions: 
20χ13
Publication Place: 
Τρίκαλα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Αμαλία Κ. Ηλιάδη γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1967. Είναι φιλόλογος - ιστορικός και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Βυζαντινής Ιστορίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση από το 1992. Παράλληλα ασχολείται με την ποίηση και τη ζωγραφική.

Subtitle: 
Η συμβολή του στην οργάνωση και στην αντίσταση του ελληνισμού 1767-1908
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7146-83-2
Book pages: 
77
Book Dimensions: 
20χ13
Publication Place: 
Τρίκαλα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο