Product

Ο μανδραγόρας και οι μυστηριακές του δυνάμεις

Product

Ο μανικιουρίστας

Ο μανιακός καπιταλισμός

Κωδικός:
27797
Description: 

Ο Ουίλιαμ Γκρέιντερ, συγγραφέας των βιβλίων "Who Will Tell the People" και "Secrets of the Temple" και αρχισυντάκτης στο περιοδικό "Rolling Stone" των ΗΠΑ, αποκαλύπτει τους μύθους ενός κόσμου που είναι ανέτοιμος να αντιμετωπίσει δημοκρατικά την ίδια του την εξέλιξη, την παγκοσμιοποίηση. Δίνει απαντήσεις στο βασικό του ερώτημα κατά πόσο ο κόσμος θα επιβιώσει του θριάμβου ενός μανιακού συστήματος που μέσα από την άνοδό του διαμορφώνει τους όρους της καταστροφής του.

28,76 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Ουίλιαμ Γκρέιντερ, συγγραφέας των βιβλίων "Who Will Tell the People" και "Secrets of the Temple" και αρχισυντάκτης στο περιοδικό "Rolling Stone" των ΗΠΑ, αποκαλύπτει τους μύθους ενός κόσμου που είναι ανέτοιμος να αντιμετωπίσει δημοκρατικά την ίδια του την εξέλιξη, την παγκοσμιοποίηση. Δίνει απαντήσεις στο βασικό του ερώτημα κατά πόσο ο κόσμος θα επιβιώσει του θριάμβου ενός μανιακού συστήματος που μέσα από την άνοδό του διαμορφώνει τους όρους της καταστροφής του. Η διάγνωση του είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δράμα: ένα ανεξέλεγκτο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα κινείται συνεχώς στα όρια της αυτοκαταστροφής. Η ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης συνοδεύεται με την ενίσχυση της εκμετάλλευσης των αδυνάτων αυτού του κόσμου. Η ανάπτυξη των τεχνολογιών, υπό την καθοδήγηση του κεφαλαίου, οδηγεί στην υπερσυσσώρευση και κατά προέκταση στη διαταραχή ανάμεσα στην προσφορά και στη ζήτηση, στην αποκάλυψη των κοινωνικών ορίων και των αρνητικών της αγοράς. Ο συγγραφέας δεν περιορίζεται, όμως, σε αποκαλύψεις. Προτείνει διεξοδικές και αισιόδοξες λύσεις στα σημερινά προβλήματα. Με τη στρατευμένη κοινωνική του ευαισθησία, τον πλούτο των στοιχείων και τη στέρεη ηθική των προτάσεών του, ο Γκρέιντερ δίνει καταλυτικές απαντήσεις στις νεοφιλελεύθερες συνταγές που καταδυναστεύουν τον σύγχρονο κόσμο.
Subtitle: 
Ο καπιταλισμός που καταβροχθίζει τα παιδιά του
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-03-2339-9
Book pages: 
786
Book Dimensions: 
25χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ουίλιαμ Γκρέιντερ, εξήντα ετών, δημοσιογραφεί πάνω από τριάντα πέντε χρόνια σε εφημερίδες, περιοδικά και στην τηλεόραση των ΗΠΑ. Έχει γράψει αρκετά βιβλία για την πολιτική και την οικονομία, τα οποία έχουν κάνει ρεκόρ πωλήσεων. Υπήρξε βοηθός εκδότη στο τμήμα Εθνικών Ειδήσεων της "Washington Post" και εργάστηκε δεκαπέντε χρόνια ως εθνικός ανταποκριτής, εκδότης και αρθρογράφος.
Ως άμεσος ανταποκριτής έχει υπηρετήσει σε έξι τηλεοπτικά ντοκουμενταρισμένα φιλμ του δημόσιου ραδιοφωνικού συστήματος. Ένα από αυτά, το "Επιστροφή στη Βηρυτό" κέρδισε το βραβείο Emmy το 1985. Τα τελευταία χρόνια είναι αρχισυντάκτης στο αμερικανικό περιοδικό "Rolling Stone".

Subtitle: 
Ο καπιταλισμός που καταβροχθίζει τα παιδιά του
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-03-2339-9
Book pages: 
786
Book Dimensions: 
25χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο