Product

Ο μάστορας των λουλουδιών

Product

Ο μαστός και οι παθήσεις του

Ο μαστός και οι παθήσεις του

Κωδικός:
108318
Description: 

Ο καρκίνος του μαστού προσβάλλει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον πλανήτη. Η συχνότητά του στην Ευρώπη παρουσιάζει σταθερή αύξηση και είναι σήμερα ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών. Ενώ όμως στη δυτική Ευρώπη, την τελευταία δεκαετία, μειώνεται ο αριθμός των γυναικών που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από καρκίνο του μαστού, στη χώρα μας συνεχίζει σταθερά να αυξάνεται. Αυτό οφείλεται στο ότι το 60% των Ευρωπαίων γυναικών υποβάλλονται σε τακτική προληπτική κλινική εξέταση μαστών και μαστογραφία, ενώ στη χώρα μας μόνο το 5%.

15,59 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο καρκίνος του μαστού προσβάλλει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον πλανήτη. Η συχνότητά του στην Ευρώπη παρουσιάζει σταθερή αύξηση και είναι σήμερα ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών. Ενώ όμως στη δυτική Ευρώπη, την τελευταία δεκαετία, μειώνεται ο αριθμός των γυναικών που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από καρκίνο του μαστού, στη χώρα μας συνεχίζει σταθερά να αυξάνεται. Αυτό οφείλεται στο ότι το 60% των Ευρωπαίων γυναικών υποβάλλονται σε τακτική προληπτική κλινική εξέταση μαστών και μαστογραφία, ενώ στη χώρα μας μόνο το 5%. Η Ιατρική μπορεί να έχει κάνει μεγάλα άλματα σήμερα γιατρεύοντας κάποιες μορφές καρκίνου, όχι όμως και τον προχωρημένο καρκίνο του μαστού. Αν εξαιρέσουμε τις εξαρχής πολύ επιθετικές μορφές καρκίνου, για τις οποίες ούτως ή άλλως δεν μπορεί η Ιατρική να προσφέρει και πολλά, θα ήταν δυνατόν να ελαττώσουμε σημαντικά τους θανάτους από καρκίνο του μαστού, αφοπλίζοντάς τον, σημαδεύοντας το τέρας κατευθείαν στην καρδιά, με ένα βέλος που να γράφει στην αιχμή του: "Έγκαιρη διάγνωση". O γιατρός που ασχολείται με το μαστό δέχεται καταιγισμό ερωτήσεων από τις ασθενείς του και πολλές φορές δεν έχει το χρόνο να απαντήσει σε όλες. Eξάλλου τα ερωτήματα προκύπτουν συνέχεια, ακόμα και αμέσως μετά την επίσκεψη στο γιατρό. Tο βιβλίο περιέχει τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που υποβάλλουν ή που θα ήθελαν να υποβάλουν οι περισσότερες γυναίκες στο γιατρό τους, στις οποίες δίνονται απαντήσεις με τρόπο κατανοητό και απλό και με εξήγηση των απαραίτητων ιατρικών όρων. Διαβάστε το βιβλίο ως εγκυκλοπαιδική γνώση ή ανατρέξτε σ' αυτό όταν θέλετε να λύσετε κάποια απορία. Γιατί η γνώση είναι εφόδιο. Tο βιβλίο χωρίζεται αδρά σε τρία μέρη. Tο πρώτο αφορά όλες τις γυναίκες, πάσχουσες αλλά και υγιείς, που θέλουν να ενημερωθούν. Tο δεύτερο μέρος αφορά θέματα καρκίνου του μαστού και το τρίτο μέρος αναφέρεται στις επεμβάσεις της Πλαστικής Xειρουργικής που άπτονται των μαστών.
Subtitle: 
Ένας οδηγός για κάθε γυναίκα με ερωτήσεις και απαντήσεις
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-14-1239-5
Book pages: 
183
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Γιάννης Π. Φύσσας γεννήθηκε στην Aθήνα το 1959. Σπούδασε στην Iατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Aθηνών. Aγροτικό Iατρείο στο Mαρμάρι Eυβοίας. Eιδικότητα Γενικής Xειρουργικής στην A' Προπαιδευτική Xειρουργική Kλινική του Πανεπιστημίου Aθηνών, Iπποκράτειο Nοσοκομείο (Kαθηγητής: B. Γολεμάτης). Διδακτορική Διατριβή Xειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Aθηνών με άριστα. Θέμα: "Oρμονικές και Aνοσολογικές Διαταραχές στον Kαρκίνο του Παγκρέατος", Aθήνα 1996. Mετεκπαίδευση στα ογκολογικά Nοσοκομεία Royal Marsden και University College του Λονδίνου (Professor: M. Baum). Συγγραφή κεφαλαίων σε δύο πανεπιστημιακά συγγράμματα Xειρουργικής. Πολλές εργασίες και δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα χειρουργικά συνέδρια και μεγάλα διεθνή ιατρικά περιοδικά.
Bραβείο του Πανεπιστημίου Aθηνών για πρωτότυπη ερευνητική ελληνική εργασία, Aθήνα 1999. Mέλος της Eυρωπαϊκής Eταιρείας Mαστολογίας (EUSOMA). Eπιμελητής A' Δ. Θ. "Yγεία". Xειρουργός στον 5ο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Aθηναίων.
Aγωνίζεται με εντιμότητα στο δύσκολο χώρο της Yγείας. Λάτρης της ζωής, του βουνού και της θάλασσας. Πατέρας δύο κοριτσιών, της Tατιάνας και της Eιρήνης. Tο λίγο ελεύθερο χρόνο του ακούει, παίζει και γράφει μουσική.

Subtitle: 
Ένας οδηγός για κάθε γυναίκα με ερωτήσεις και απαντήσεις
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-14-1239-5
Book pages: 
183
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο