Product

Ο μυστικός πόλεμος του Δον Εμμανουέλ

Product

Ο μυστικός πράκτορας

Ο μυστικός πόλεμος των εξουσιών

Κωδικός:
75721
Description: 

Πώς εξελίσσεται ο μυστικός πόλεμος των εξουσιών στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας; Ποιες είναι οι σχέσεις της τέταρτης εξουσίας, της κομματικής εξουσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων;

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Πώς εξελίσσεται ο μυστικός πόλεμος των εξουσιών στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας; Ποιες είναι οι σχέσεις της τέταρτης εξουσίας, της κομματικής εξουσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων; Σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει ο Γιώργος Κύρτσος σπάζοντας το νόμο της σιωπής και αποφεύγοντας την ανώδυνη φλυαρία. Θίγει όσα αποσιωπούν σκόπιμα οι περισσότεροι παράγοντες του δημόσιου βίου και παράλληλα στηρίζει την επιχειρηματολογία του στη λογική και στα γεγονότα. Τρία είναι τα βασικά πλεονεκτήμτα του συγγραφέα. Τέλεια γνώση ενός χώρου, στον οποίο κινείται εδώ και πενταετίες, μεγάλες αναλυτικές δυνατότητες και θάρρος. Ξετυλίγει το κουβάρι του μυστικού πολέμου των εξουσιών ανοίγοντας και το βιβλίο της δικής του ζωής. Πρωταγωνιστής στη σημαντικότερη εκδοτική επιτυχία της τελευταίας εικοσαετίας -τη μετατροπή του Ελεύθερου Τύπου για αρκετά χρόνια στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ελλαδας- άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αρχιτέκτονας -σε εκδοτικό και δημοσιογραφικό επίπεδο- της ανόδου του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, εκφραστής της ενδοπαραταξιακής αμφισβήτησης, στόχος μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και του συστήματος ενημέρωσης που ελέγχουν, μέρος της κρίσης του λεγόμενου παραταξιακού Τύπου και ειδικά του Ελεύθερου Τύπου, διανοούμενος, ο Γιώργος Κύρτσος έχει δοκιμάσει ρόλους που κάνουν την αφήγησή του ενδιαφέρουσα. Είναι αυστηρός στην κρίση του με όλους, ακόμη και με τον εαυτό του. Είναι βέβαιο ότι η αφήγηση, η ανάλυση και τα συμπεράσματά του θα αμφισβητηθούν έντονα. Οπαδός της διαρκούς δημιουργικής ρήξης στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης και της πολιτικής και κοινωνικής αναζήτησης, ο συγγραφέας επιβεβαιώνεται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του ως ένας από τους τελευταίους πρωταγωνιστές του δημόσιου βίου που δεν είναι δεσμευμένοι και προβλέψιμοι.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-03-3504-4
Book pages: 
372
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Κύρτσος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1952. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1971. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Sloan School of Management στο ΜΙΤ στη Βοστόνη και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του για θέματα ΕΟΚ στο LSΕ στο Λονδίνο. Πήρε το διδακτορικό του από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του LSE το 1980. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στις αρχές της δεκαετίας του '80 ως συνεργάτης του Γιάννη Μαρίνου στον Οικονομικό Ταχυδρόμο. Το 1983 πήρε μέρος ως εμπειρογνώμονας της Διεύθυνσης ΕΟΚ του υπουργείου Εξωτερικών στην προετοιμασία της πρώτης ελληνικής προεδρίας στην ΕΟΚ. Χειρίστηκε σε τεχνοκρατικό επίπεδο το ζήτημα της διεύρυνσης της ΕΟΚ προς την Πορτογαλία και την Ισπανία. Το 1984 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Άρη Βουδούρη στον "Ελεύθερο Τύπο". Διευθυντής στον "Τύπο της Κυριακής" (1988-2002) και στον "Ελεύθερο Τύπο" (1997-2002), έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παραταξιακού Τύπου και στις πολιτικές αλλαγές στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο. Τον Ιούνιο του 2003 ξεκίνησε την έκδοση της "City Press", που ήταν η ελληνική απάντηση στη δωρεάν διανεμόμενη εφημερίδα "Metro" που εξέδιδε στην Αθήνα η ομώνυμη σουηδική πολυεθνική. Το 2008 προχώρησε στην έκδοση της επίσης δωρεάν διανεμόμενης, κάθε Σαββατοκύριακο, "Free Sunday". Ο Γιώργος Κύρτσος συνδυάζει τα δημοσιογραφικά και εκδοτικά του καθήκοντα με μία διαρκή ραδιοτηλεοπτική παρουσία στον δημόσιο διάλογο για τα μεγάλα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά ζητήματα. Είναι παντρεμένος με την Αμαλία Καραγκούνη, καθηγήτρια Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, και έχουν δύο παιδιά, τον Χρήστο, που αναπτύσσει τις δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα, και τον Δημήτρη, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζεται στο City του Λονδίνου.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-03-3504-4
Book pages: 
372
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο