Product

Ο μύθος του ξένου ή η Pechiney στην Ελλάδα

Product

Ο μύθος του Περσέα μέσα από τον 9ο βαθμό

Ο μύθος του Ορφέα

Κωδικός:
89101
Description: 

Ο συγγραφέας αυτής της μελέτης έχει επικεντρώσει, τα τελευταία έτη, το ερευνητικό του ενδιαφέρον στο μύθο του Ορφέα στο έργο του Νίκου Εγγονόπουλου, επιχειρώντας να διακρίνει, μέσω της αντιμετώπισης του γνωστού λογοτεχνικού μύθου, τις αποκλίσεις και τις συγγένειες του έλληνα δημιουργού μ' εκείνες των γάλλων υπερρεαλιστών.

15,89 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο συγγραφέας αυτής της μελέτης έχει επικεντρώσει, τα τελευταία έτη, το ερευνητικό του ενδιαφέρον στο μύθο του Ορφέα στο έργο του Νίκου Εγγονόπουλου, επιχειρώντας να διακρίνει, μέσω της αντιμετώπισης του γνωστού λογοτεχνικού μύθου, τις αποκλίσεις και τις συγγένειες του έλληνα δημιουργού μ' εκείνες των γάλλων υπερρεαλιστών. Στην προσπάθειά του να μελετήσει όλες τις πιθανές εκδοχές πρόσληψης του μύθου στη λογοτεχνική και εικαστική δημιουργία του νεοέλληνα υπερρεαλιστή, προέκυψε το πόνημα αυτό το οποίο αποσκοπεί στο να δημιουργήσει μια νέα αισθητική και φιλοσοφία της κριτικής αναζήτησης στο χώρο της λογοτεχνίας, δημιουργώντας ένα σύνθετο μεθοδολογικό μοντέλο που φέρει τον υπότιτλο "ηθικο-αρχετυπικό". (από το προλογικό σημείωμα του καθηγητή Γιώργου Φρέρη)
Subtitle: 
Ηθικο-αρχετυπικό μοντέλο σύγκρισης: Εγγονόπουλος, Νοβάλις, Χέλντερλιν, Ρίλκε: Συγκριτική μελέτη
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-88132-1-2
Book pages: 
274
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Συμεών Δεγερμεντζίδης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Έκανε MASTER στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. (συγγραφή τριών εκτενών μελετών). Δρ. Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Διδακτικό έργο στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μιου Κρήτης στη βαθμίδα του Λέκτορα.
Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια, δημοσίευσε σειρά επιστημονικών άρθρων.Είναι μέλος της Ελληνικής Σημειωτικής Εταιρείας και συνεργάτης του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου Θεσσαλονίκης
Έχει ειδικές γνώσεις σε, Φιλοσοφία, Ιστορία Τέχνης, Ψυχολογία, Σημειωτική, μετάφραση, λογοτεχνία, θέατρο, μουσική.

Subtitle: 
Ηθικο-αρχετυπικό μοντέλο σύγκρισης: Εγγονόπουλος, Νοβάλις, Χέλντερλιν, Ρίλκε: Συγκριτική μελέτη
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-88132-1-2
Book pages: 
274
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο