Product

Ο μύθος

Product

Ο μύθος ακέραιος

Ο μύθος

Κωδικός:
68179
Manufacturer: 
Description: 

Την Γνώση αναζήτησε πάντοτε ο άνθρωπος, την Γνώση η οποία λέγεται και Αλήθεια, που μόνον ο ίδιος μπορούσε να προσφέρει στον εαυτό του, με τα μέσα που τον προίκισε η φύση: τη φαντασία, το συναίσθημα και τον Λόγο. Με τούτα τα υλικά έπλασε τον μύθο, σχεδία για να διασχίσει τον απέραντο ωκεανό της άγνοιας που τον χωρίζει από το "ον", από το "υπάρχον", που βρίσκεται πέρα από τον ορίζοντα της χοϊκής του όρασης. Μείγμα φαντασίας και μνήμης, Λόγου και συναισθήματος, ο μύθος στάθηκε πάντα σημείο αναφοράς της ασίγαστης αυτής υπαρξιακής αναζήτησης.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Την Γνώση αναζήτησε πάντοτε ο άνθρωπος, την Γνώση η οποία λέγεται και Αλήθεια, που μόνον ο ίδιος μπορούσε να προσφέρει στον εαυτό του, με τα μέσα που τον προίκισε η φύση: τη φαντασία, το συναίσθημα και τον Λόγο. Με τούτα τα υλικά έπλασε τον μύθο, σχεδία για να διασχίσει τον απέραντο ωκεανό της άγνοιας που τον χωρίζει από το "ον", από το "υπάρχον", που βρίσκεται πέρα από τον ορίζοντα της χοϊκής του όρασης. Μείγμα φαντασίας και μνήμης, Λόγου και συναισθήματος, ο μύθος στάθηκε πάντα σημείο αναφοράς της ασίγαστης αυτής υπαρξιακής αναζήτησης. Έπλασε πνεύματα και θεούς από τους οποίους ζήτησε την απάντηση, με τον μαντικό ή με τον μαγικό λόγο, κατασκεύασε υποθέσεις που οδήγησαν την διανόηση σε καρποφόρες έρευνες, χάραξε, με τον ρυθμό και το σχήμα, δρόμους προς την Αλήθεια που λέγεται κάλλος, και ακόμα ανάβλεψε στο Απόλυτο με την πίστη που πύργωσε η διψασμένη για λυτρωτική Γνώση, ανθρώπινη ψυχή. Σύμφυτος του ανθρώπου στην επίγεια περιπέτειά του, ο μύθος υπήρξε και θα μένει πάντα, αχώριστος συνοδοιπόρος του και καταφύγιο στην υπαρξιακή του αγωνία.
Subtitle: 
Σημείο αναφοράς της υπαρξιακής αναζήτησης
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-286-670-5
Book pages: 
271
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο συγγραφέας Βασίλης Βιτσαξής, Πρέσβης ε.τ. Δρ. Νομικής και Δρ. ε.τ. της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Stockton των Η.Π.Α. Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Ανθρωπιστικών Επιστημών της Μόσχας, Μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Φιλοσοφίας. Επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Γραμμάτων και τεχνών της Ινδίας. Διπλωμάτης, συγγραφέας, ποιητής. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και σε διάφορες ευρωπαϊκές, ασιατικές γλώσσες και έχουν βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών, από Ξένα Πανεπιστήμια και από την Ακαδημία της Γαλλίας.

Subtitle: 
Σημείο αναφοράς της υπαρξιακής αναζήτησης
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-286-670-5
Book pages: 
271
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο