Product

Ο Πολικός και η Μελένια

Product

Ο πολίτης Παίην

Ο πολιορκητής Δημήτριος

Κωδικός:
92195
Description: 

Στο ιστορικό αυτό αφήγημα ξετυλίγεται η θυελλώδης, γεμάτη περιπέτειες και μοναδικές εμπειρίες ζωή του διασημότερου από τους επιγόνους του μεγάλου Αλεξάνδρου, του Δημητρίου του Πολιορκητή.

11,15 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο ιστορικό αυτό αφήγημα ξετυλίγεται η θυελλώδης, γεμάτη περιπέτειες και μοναδικές εμπειρίες ζωή του διασημότερου από τους επιγόνους του μεγάλου Αλεξάνδρου, του Δημητρίου του Πολιορκητή. Πολλοί τον είδαν ως έναν Αλκιβιάδη των Ελληνιστικών χρόνων. Λατρεύτηκε και μισήθηκε καθ' υπερβολήν. Οι θρίαμβοι και οι ταπεινώσεις του εναλλάσσονταν με καταπληκτική ταχύτητα. Η ατακαπόνητη δράση του δεν αξιοποιήθηκε πολιτικά, αλλά έμεινε απερίσκεπτα -κατά την κρίση ορισμένων- ανεκμετάλλευτη. Η εκπληκτική του ευφυΐα σπαταλήθηκε χωρίς αντίκρυσμα. Ωστόσο η προσωπικότητά του και η περιπέτεια του βίου του έδωσαν κατά τον αντιπροσωπευτικότερο τρόπο το στίγμα σε μιαν ολόκληρη εποχή, κατά την οποία ο Ελληνισμός ψηλαφούσε τις οικουμενικές του διαστάσεις. Το βιβλίο στηρίχτηκε στην ιστορία του Διόδωρου του Σικελιώτη και στον "Βίο του Δημητρίου" του Πλουτάρχου, αλλά με μια ολοφάνερη ελευθερία προσέγγισης.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-86556-3-3
Book pages: 
200
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Θωμόπουλος γεννήθηκε στο Μοσχολούρι Καρδίτσας το 1995. Σπούδασε νομικά και ιστορία-αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εργάζεται ως φιλόλογος καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το 1977 δημοσίευσε τη συλλογή ποιημάτων "Το σώμα των επιγόνων"

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-86556-3-3
Book pages: 
200
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο