Product

Ο πολιτικός Σαίξπηρ

Product

Ο Πολιτικός του Πλάτωνα

Ο πολιτικός στοχασμός στην αρχαία Ελλάδα

Κωδικός:
121292
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ο συγγραφέας δεν αντιμετωπίζει τη μελέτη της φιλοσοφίας της πόλης-κράτους ως ένα ζήτημα ιστορικού ενδιαφέροντος· την αντιμετωπίζει ως τη μελέτη κάποιου πράγματος μέσα στο οποίο εξακολουθούμε να κινούμαστε και να ζούμε. Όπως γράφει ο ίδιος, "η πόλη-κράτος ήταν διαφορετική από το σημερινό έθνος-κράτος, αλλά μόνο υπό την έννοια ότι ήταν μια περισσότερο ζωτική και έντονη μορφή του ίδιου πράγματος.

38,72 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο συγγραφέας δεν αντιμετωπίζει τη μελέτη της φιλοσοφίας της πόλης-κράτους ως ένα ζήτημα ιστορικού ενδιαφέροντος· την αντιμετωπίζει ως τη μελέτη κάποιου πράγματος μέσα στο οποίο εξακολουθούμε να κινούμαστε και να ζούμε. Όπως γράφει ο ίδιος, "η πόλη-κράτος ήταν διαφορετική από το σημερινό έθνος-κράτος, αλλά μόνο υπό την έννοια ότι ήταν μια περισσότερο ζωτική και έντονη μορφή του ίδιου πράγματος. Σ' αυτήν το άτομο μπορούσε να συνειδητοποιήσει ευκολότερα και πιο ξεκάθαρα τον εαυτό του ως τμήμα του κράτους, επειδή το μέγεθος της επέτρεπε μία τέτοια συνειδητοποίηση και το σύστημα της άμεσης διακυβέρνησης την ενθάρρυνε. Μελετώντας την, μελετούμε το ιδεώδες των σύγχρονων κρατών μας· μελετούμε ένα πράγμα που ανήκει στο σήμερα εξίσου με το χθες, καθώς στα θεμελιώδη του στοιχεία είναι παντοτινό. Έχει ειπωθεί ότι όλη η ιστορία είναι σύγχρονη ιστορία. Όταν μελετούμε ιστορία, προσπαθούμε να καταλάβουμε τους εαυτούς μας και, προκειμένου να επιτύχουμε αυτό τον σκοπό, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τις απαρχές μας. Καμία ιστορία δεν είναι στην πραγματικότητα πιο σύγχρονη από αυτήν των αρχαίων Ελλήνων. Σε ένα μεγάλο βαθμό είμαστε αυτοί που είμαστε, επειδή εκείνοι ήταν αυτοί που ήταν."
Subtitle: 
Ο Πλάτων και οι καταβολές του
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7803-36-1
Book pages: 
854
Book Dimensions: 
22χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Sir Ernest Barker δίδαξε στο London School of Economics (LSE). Θεωρείται ως ο κυριότερος Βρετανός πολιτικός επιστήμονας, που συνέδεσε την ηθική, τους νόμους, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τον πολιτικό στοχασμό της κλασικής εποχής με τη ζωή και την οργάνωση του σύγχρονου κράτους. Τα έργα του αποτελούν κείμενα αναφοράς στη διεθνή βιβλιογραφία.

Subtitle: 
Ο Πλάτων και οι καταβολές του
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7803-36-1
Book pages: 
854
Book Dimensions: 
22χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο