Product

Ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός

Product

Ο πολυέλεος Παρθενίου ιερομονάχου του Μετεωρίτου

Ο πολλαπλός κόσμος

Κωδικός:
104614
Manufacturer: 
Description: 

"Ο Διονύσης Καλαμβρέζος, ένας σύγχρονος συγγραφέας, επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην αλλοτρίωση του ανθρώπου και στην απώλεια του εαυτού. Πιστεύει, ωστόσο, στον άνθρωπο ως τον μόνο διαμορφωτή της πορείας του γι' αυτό στο βάθος των μυθολογιών του εμφανίζεται πάντα ένα μικρό παρήγορο φως ή ένα δειλό ελπιδοφόρο άνθος." (Μάκης Πανώριος, εφ. "Καθημερινή", 20.3.2003).

18,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

"Ο Διονύσης Καλαμβρέζος, ένας σύγχρονος συγγραφέας, επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην αλλοτρίωση του ανθρώπου και στην απώλεια του εαυτού. Πιστεύει, ωστόσο, στον άνθρωπο ως τον μόνο διαμορφωτή της πορείας του γι' αυτό στο βάθος των μυθολογιών του εμφανίζεται πάντα ένα μικρό παρήγορο φως ή ένα δειλό ελπιδοφόρο άνθος." (Μάκης Πανώριος, εφ. "Καθημερινή", 20.3.2003). "Ο Διονύσης Καλαμβρέζος, από τους σύγχρονους Έλληνες που καλλιεργούν συστηματικά την επιστημονική φαντασία, χρησιμοποιεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στην Ιστορία και την πολιτική για να εκφράσει τους προβληματισμούς του για το μέλλον του κόσμου μας. (Φίλιππος Φιλίππου, εφ. "Το Βήμα", 28.4.2002)
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-521-175-0
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Διονύσης Καλαμβρέζος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο διεθνές δίκαιο και στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία στα πανεπιστήμια London School of Economics and Political Science και Universite de Paris II. Υπηρετεί στη μόνιμη αντιπροσωπία της Ελλάδας στον ΟΗΕ και έχει υπηρετήσει στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα.
Τα βιβλία του είναι τα μυθιστορήματα πολιτικής φαντασίας "Ένα Περιστατικό στα Χρόνια της Δυαρχίας" (εκδ. Ροές, 1987), "Η Αρρώστια και το Λουλούδι του Λωτού" (εκδ. Αίολος, 1995), που μεταφράστηκε στα ρωσικά το 1997 και τιμήθηκε με ελληνικό βραβείο λογοτεχνίας φαντασίας, "Μόσχα-Νέα Υόρκη, ο αντεστραμμένος κόσμος" (Λιβάνης, 2002 ) και οι συλλογές διηγημάτων φαντασίας "Η Μηχανή Σταμάτησε" (εκδ. Τέχνη και Λόγος, 1984) και "Ιστορίες Ερημιτών, Ναυαγών και Εξοριστών" (εκδ. Αίολος, 1995). Διηγήματα από τις συλλογές αυτές έχουν τιμηθεί επίσης με διακρίσεις.
Άρθρα και εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά για ζητήματα διεθνούς δικαίου και πολιτικής, για θέματα του ελληνισμού της πρώην ΕΣΣΔ, καθώς και για τη λογοτεχνία της επιστημονικής φαντασίας.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-521-175-0
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο