Product

Ο προφήτης Ιωνάς

Product

Ο προφήτης και ο κήπος του προφήτη

Ο προφήτης Ιωνάς ως προστάτης των δυτών, της καταδυτικής και υπερβαρικής ιατρικής

Κωδικός:
139143
Description: 

Ο προφήτης Ιωνάς συγκαταλέγεται μεταξύ των σπουδαιοτέρων προσωπικοτήτων του Δωδεκαπρόφητου της Παλαιάς Διαθήκης και το ομώνυμο έργο του δεν αποτελεί συλλογή προφητειών αλλά περιγράφει τις περιπέτειές του, σε σχέση με τη θάλασσα, στις οποίες οδηγήθηκε από την ανυπακοή του στους λόγους του Θεού. Έτσι, αν και το περιεχόμενο του βιβλίου του Ιωνά διαφέρει πολύ από τα άλλα προφητικά έργα του Κανόνα, η κατάταξή του μεταξύ των προφητικών κειμένων αιτιολογείται κάπως από το διδακτικό χαρακτήρα των περιπετειών και του κηρύγματος του προφήτη.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

7,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο προφήτης Ιωνάς συγκαταλέγεται μεταξύ των σπουδαιοτέρων προσωπικοτήτων του Δωδεκαπρόφητου της Παλαιάς Διαθήκης και το ομώνυμο έργο του δεν αποτελεί συλλογή προφητειών αλλά περιγράφει τις περιπέτειές του, σε σχέση με τη θάλασσα, στις οποίες οδηγήθηκε από την ανυπακοή του στους λόγους του Θεού. Έτσι, αν και το περιεχόμενο του βιβλίου του Ιωνά διαφέρει πολύ από τα άλλα προφητικά έργα του Κανόνα, η κατάταξή του μεταξύ των προφητικών κειμένων αιτιολογείται κάπως από το διδακτικό χαρακτήρα των περιπετειών και του κηρύγματος του προφήτη. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-630-854-5
Book pages: 
71
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Χανιά
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ηλίας Ε. Μαζοκοπάκης γεννήθηκε στην Ποταμίδα Κισάμου Χανίων Κρήτης. Αποφοίτησε από το Ιατρικό τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.) το έτος 1996.
Το έτος 2002 αποφοίτησε ως αριστούχος από το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το έτος 2003 αναγορεύθηκε αριστούχος Διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το έτος 2004 έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας Παθολογίας κατόπιν εκπαιδεύσεώς του στην Κλινική Γενικής Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (Πα.Γ.Ν.Η.).
Έχει συγγράψει πλήθος επιστημονικών μελετών, δημοσιευμένων σε έγκριτα ξενόγλωσσα και ελληνόγλωσσα βιοϊατρικά περιοδικά. Ως μόνιμος αξιωματικύς και παθολόγος ιατρός του Πολεμικού Ναυτικού προσφέρει τις υπηρεσίες του σήμερα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης (Ν.Ν.Κ.) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (Ν.Κ.). Επίσης συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά στην εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων και επιστημονικών μελετών που λαμβάνουν χώρα σε κλινικές του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-630-854-5
Book pages: 
71
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Χανιά
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο