Product

Ο Σταυρωτής

Product

Ο Σταχτοπούτας

Ο σταχτόκηπος

Κωδικός:
115657
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ένας επιστήμονας που διασχίζει τα Πυρηναία, μπαίνει παράνομα στην Ισπανία και φτάνει λαθραία στην Αμερική.
Μια νεαρή γυναίκα σε καραντίνα σ' ένα πλοίο που περιπλανιέται στον Ατλαντικό, ενώ η οικογένειά της βρίσκεται δίχως πόρους στην Αυστρία...
Ένα μικρό κορίτσι παίζει στην όχθη ενός ποταμού καθώς ένα μοναχικό αεροπλάνο διακρίνεται αχνά στον ορίζοντα...

18,12 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένας επιστήμονας που διασχίζει τα Πυρηναία, μπαίνει παράνομα στην Ισπανία και φτάνει λαθραία στην Αμερική. Μια νεαρή γυναίκα σε καραντίνα σ' ένα πλοίο που περιπλανιέται στον Ατλαντικό, ενώ η οικογένειά της βρίσκεται δίχως πόρους στην Αυστρία... Ένα μικρό κορίτσι παίζει στην όχθη ενός ποταμού καθώς ένα μοναχικό αεροπλάνο διακρίνεται αχνά στον ορίζοντα... Ζωές που έχουν πάρει το δρόμο τους, ταράζονται από τον πόλεμο και ετοιμάζονται ν' αλλάξουν δραματικά, πέρα από κάθε πρόβλεψη - το παρελθόν τους γίνεται θολή ανάμνηση και η μοίρα τους μέσα σε μια στιγμή ορίζεται και παραμορφώνεται από ένα ασύληπτο γεγονός. Για τον άνδρα που βρίσκεται περιορισμένος στην έρημο του Λος Άλαμος, για την γυναίκα που είναι καθοδόν, τελείως απρόσμενα, προς ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, για το κορίτσι στο "σημείο Μηδέν" κι εκείνο το αεροπλάνο το Ενόλα Γκέι. Τον Αύγουστο του 1945, μέσα σε μια εκτυφλωτική λάμψη, η Χιροσίμα αντικρίζει την αυγή της νέας εποχής. Με τους τρεις αυτούς ανθρώπους ο Dennis Bock μετασχηματίζει μια γνωστή ιστορία, -την ατομική βόμβα σαν ένα τρόπο να σταματήσει μια παγκόσμια αιματοχυσία- σε μια μαρτυρική κατάθεση, όπως ήταν από την πρώτη στιγμή, με όλη την εξαίσια αλλά και τρομερή δύναμη και ομορφιά. Καταστροφέας των κόσμων. Με τη βοήθεια του Άντον, της Σόφη και της Εμίκο, με το πλήρες τόξο της ιστορίας και των ελπίδων τους, των πεποιθήσεων και των θρήνων τους, ο "Σταχτόκηπος" γίνεται ακόμα πιο σημαντικός: καθώς οι τύχες τους διασταυρώνονται, εδώ αποκαλύπτεται το αληθινό τίμημα και οι συνέπειες ενός εφιάλτη που παρέμεινε ζωντανός για πάνω από μισό αιώνα. Διαφυλάσσοντας το πάθος και την σοφία, ελέγχοντας τον πόνο και την μνήμη και ισορροπώντας ανάμεσα στην φιλοδοξία και την ανθρωπιά αυτό το πρώτο μυθιστόρημα του Dennis Bock εξελίσσεται σ' έναν εξαίσιο θρίαμβο.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7893-47-6
Book pages: 
301
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Ντένις Μποκ ζει με τη γυναίκα του και τους δυο γιους του στο Οντάριο του Καναδά. Το μυθιστόρημά του "Ο σταχτόκηπος" μεταφράστηκε σε εννιά χώρες και έλαβε το βραβείο "Canada-Japan Literary Award 2002".

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7893-47-6
Book pages: 
301
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο