Product

Ο τελευταίος έρωτας ενός ουκρανού προέδρου

Product

Ο τελευταίος ευρωπαϊκός πόλεμος

Ο τελευταίος ευρωπαϊκός αιώνας

Κωδικός:
1705
Manufacturer: 
Description: 

Διπλωματία και Πολιτική Ισχύος, βασικά στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος κρατών που κυριάρχησε στη διεθνή κονίστρα μέχρι τη λαίλαπα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Τι συνέβη και το σύστημα αυτό, σε διάστημα μικρότερο από μια γενιά, πέρασε από την ακμή στην κατάρρευση; Πώς συντελέστηκε η μετάβαση από την εποχή των ευρωπαϊκών αυτοκρατοριών στο σύγχρονο κόσμο των εθνικών κρατών και των υπερδυνάμεων; Ποιές είναι οι καταβολές της μεταπολεμικής "Τάξης";

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Διπλωματία και Πολιτική Ισχύος, βασικά στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος κρατών που κυριάρχησε στη διεθνή κονίστρα μέχρι τη λαίλαπα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Τι συνέβη και το σύστημα αυτό, σε διάστημα μικρότερο από μια γενιά, πέρασε από την ακμή στην κατάρρευση; Πώς συντελέστηκε η μετάβαση από την εποχή των ευρωπαϊκών αυτοκρατοριών στο σύγχρονο κόσμο των εθνικών κρατών και των υπερδυνάμεων; Ποιές είναι οι καταβολές της μεταπολεμικής "Τάξης"; Οι καίριες πολιτικές μεταβολές αλλά και το ιδεολογικό τους περιεχόμενο καταγράφονται στις σελίδες του βιβλίου με βάση τα ερωτήματα και τις ερμηνείες που προβάλλει η σύγχρονη Δυτική Ιστοριογραφία.
Subtitle: 
Διπλωματία και πολιτική των δυνάμεων 1871-1945
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7057-14-7
Book pages: 
280
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιάννης Δ. Στεφανίδης είναι επίκουρος καθηγητής διπλωματικής ιστορίας στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι διδάκτωρ του London School of Economics. Έχει διατελέσει συνεργάτης του Ι.Μ.Χ.Α. και έχει εργαστεί για την Ελληνική Υπηρεσία του Β.Β.C.
Έργα του:
"Ο τελευταίος ευρωπαϊκός αιώνας: διπλωματία και πολιτική των δυνάμεων 1871-1945" (εκδόσεις "Προσκήνιο", 1997)
"Isle of Discord: Nationalism, Imperialism and the Making of the Cyprus Question" (Hurst & New York University Press, 1999).

Subtitle: 
Διπλωματία και πολιτική των δυνάμεων 1871-1945
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7057-14-7
Book pages: 
280
Book Dimensions: 
25χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο