Product

Ο Τοβίας και ο άγγελος

Product

Ο τοίχος

Ο τοιχο-διαπεραστής. Ο νάνος και άλλες ιστορίες

Κωδικός:
7394
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Στον τόμο αυτό συγκεντρώσαμε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά διηγήματα του Marcel Ayme που υπάρχουν στις συλλογές "Ο τοιχο-διαπεραστής" και "Ο νάνος". Η συλλογή διηγημάτων που έχει τον τίτλο "Ο νάνος" πρωτοκυκλοφόρησε στο μεσοπόλεμο του 1934. Η δεύτερη συλλογή που έχει τον τίτλο: "Ο τοιχο-διαπεραστής" γράφτηκε την εποχή του πολέμου. Οι ήρωες του Ayme είναι άτομα που συνδέονται πολύ στενά με το συγκεκριμένο χώρο που ζουν και δεν είναι τίποτα εξαιρετικά όντα παρά καθημερινοί άνθρωποι γαλουχημένοι και διαποτισμένοι από τις ιδέες της εποχής τους.

12,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Στον τόμο αυτό συγκεντρώσαμε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά διηγήματα του Marcel Ayme που υπάρχουν στις συλλογές "Ο τοιχο-διαπεραστής" και "Ο νάνος". Η συλλογή διηγημάτων που έχει τον τίτλο "Ο νάνος" πρωτοκυκλοφόρησε στο μεσοπόλεμο του 1934. Η δεύτερη συλλογή που έχει τον τίτλο: "Ο τοιχο-διαπεραστής" γράφτηκε την εποχή του πολέμου. Οι ήρωες του Ayme είναι άτομα που συνδέονται πολύ στενά με το συγκεκριμένο χώρο που ζουν και δεν είναι τίποτα εξαιρετικά όντα παρά καθημερινοί άνθρωποι γαλουχημένοι και διαποτισμένοι από τις ιδέες της εποχής τους. Ο μύθος αρχίζει τη στιγμή που ένα εξαιρετικό εξωπραγματικό γεγονός έρχεται να διαταράξει την προδιαγραμμένη πορεία τους. Τα πλαίσια της ζωής τους μεταβάλλονται τότε και οι ίδιοι βρίσκουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν το κομμάτι του εαυτού τους που μέχρι εκείνη τη στιγμή έμεινε ερμητικά αποκλεισμένο στην ψυχή τους. Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο έργο του Marcel Ayme που μεταφράζεται στα ελληνικά και ελπίζουμε να διαβαστεί όσο διαβάστηκε στη Γαλλία και να προκαλέσει την ίδια ικανοποίηση που προκάλεσε στους γάλλους αναγνώστες.
Publications Date: 
1983
Book pages: 
156
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε το 1902 στο Zoigny στην Youne και πέρασε τα παιδικά και τα πρώτα νεανικά του χρόνια στη γαλλική επαρχία. Μετά εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου αφού άλλαξε διάφορα επαγγέλματα αφιερώθηκε στη συγγραφή.
Το έργο του περιλαμβάνει μυθιστορήματα όπως το "Uranus"(1948), το "Les tirois de l' inconum", συλλογές διηγημάτων όπως το "Le vin de Paris" (1948), "Enarriere" (1950), θεατρικά έργα όπως το "La tete des Antres", μεταφράσεις έργων του Arthur Miller κ.ά. Πέθανε στο Παρίσι το 1967.

Publications Date: 
1983
Book pages: 
156
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο