Product

Ο Χόμπιτ

Product

Ο Χοντρούλης και η Πηδηχτή

Ο χοντρός στην ιστορία

Κωδικός:
78553
Manufacturer: 
Description: 

"Ο χοντρός στην ιστορία" θεωρείται γενικά ένα από τα πιο σημαντικά έργα της αυστραλιανής λογοτεχνίας τα τελευταία χρόνια. Εκδόθηκε το 1980 και βγήκε σε μικρή έκδοση (paper back) το 1990.
"Για όλους εμάς τους κριτικούς που κωπηλατούν στις γαλέρες της λογοτεχνίας η συνάντηση μ' ένα νέο συγγραφέα που διαθέτει τέτοιο ταλέντο είναι σαν αναψυκτικό και αναζωογονητικό ποτό". (Τάιμς)

7,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Ο χοντρός στην ιστορία" θεωρείται γενικά ένα από τα πιο σημαντικά έργα της αυστραλιανής λογοτεχνίας τα τελευταία χρόνια. Εκδόθηκε το 1980 και βγήκε σε μικρή έκδοση (paper back) το 1990. "Για όλους εμάς τους κριτικούς που κωπηλατούν στις γαλέρες της λογοτεχνίας η συνάντηση μ' ένα νέο συγγραφέα που διαθέτει τέτοιο ταλέντο είναι σαν αναψυκτικό και αναζωογονητικό ποτό". (Τάιμς) "Ένα νέο ταλέντο είναι πάντα εντυπωσιακό. Ένα νέο ταλέντο που φαίνεται ήδη διαμορφωμένο, όχι απλά πολλά υποσχόμενο είναι καταπληκτικό. Ο χοντρός στην ιστορία μας συστήνει έναν αξιοσημείωτο Αυστραλό, τον Πήτερ Κάρεϋ. Η άποψή του για τα πράγματα είναι απόλυτα πρωτότυπη, η ματιά του αλλάζει τον κόσμο... Το αποτέλεσμα είναι εκτυφλωτικό". (Φαϊνάνσιαλ Τάιμς)
Publications Date: 
1993
Book ISBN: 
960-235-542-5
Book pages: 
343
Book Dimensions: 
17χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πήτερ Κάρεϋ γεννήθηκε στη Βικτώρια της Αυστραλίας το 1943. Σπούδασε θετικές επιστήμες, χωρίς όμως να πάρει πτυχίο. Εργάσθηκε για χρόνια σε διαφημιστικές εταιρείες. Εμφανίσθηκε στα γράμματα το 1974 με τη συλλογή διηγημάτων: "Ο χοντρός στην Ιστορία" (στα ελληνικά, από τις εκδόσεις Γνώση). Ακολούθησαν κι άλλες συλλογές διηγημάτων και τα μυθιστορήματα: "Bliss" (1981), "Illywhacker" (1985· υποψήφιο για το βραβείο Μπούκερ), "Όσκαρ και Λουσίντα" (1988· τιμήθηκε με το βραβείο Μπούκερ· στα ελληνικά από τις εκδόσεις Aquarius), "The tax inspector" (1991), "The unusual life of Tristan Smith" (1994), "Τζακ Μαγκς" (1997) και "True history of the Kelly Gang" (2001· τιμήθηκε και αυτό με το βραβείο Μπούκερ). Το 1994 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Collected stories" το οποίο περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν των διηγημάτων του. Το βιβλίο "Ο Παπαγάλος και ο Ολιβιέ στην Αμερική" περιλήφθηκε στη βραχεία λίστα των υποψηφίων τόσο για το βραβείο Commonwealth όσο και για το βραβείο Booker 2010. Ο Κάρει έχει τιμηθεί επανειλημμένα για το σύνολο του έργου του, είναι μέλος της Royal Society of Literature, της Αυστραλιανής Ακαδημίας Ανθρωπιστικών Σπουδών και της Αμερικάνικης Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. Ζει στη Νέα Υόρκη και διδάσκει δημιουργική γραφή στο New York University.

Publications Date: 
1993
Book ISBN: 
960-235-542-5
Book pages: 
343
Book Dimensions: 
17χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο